Bh. leptiru bez krila Ismailu Zulfiću nagrada "Sarajevska pahuljica"

Radiosarajevo.ba
Bh. leptiru bez krila Ismailu Zulfiću nagrada "Sarajevska pahuljica"
FOTO: AA / Ismail Zulfić, mladi plivač iz Zenice
Bh. leptiru bez krila Ismailu Zulfiću dodijeljena je nagrada "Sarajevska pahuljica" za ostvaren izuzetan uspjeh na takmičenju u oblasti sporta.

Usvajanjem Odluke o dodjeli nagrade „Sarajevska pahuljica“ jučer je započeo rad 14. sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanja, Gradsko vijeće nagradu dodjeljuje mladim osobama u životnoj dobi do navršenih 30 godina starosti, te redovnim učenicima i studentima sa područja grada Sarajeva, kao pojedincima i grupama, koji su ostvarili izuzetne rezultate na očuvanju i unaprijeđenju općedruštvenih vrijednosti, kao i u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Sedmogodišnji Ismail Zulfić iz Zenice, dječak rođen bez ruku, ne prestaje da oduševljava sve u regiji i šire.

Od dječaka koji je imao fobiju od vode i koji aktivno koristi samo jednu nogu u plivanju, Ismail je postao heroj nacije, kako ga mnogi nazivaju.

Plivanje je počeo trenirati prije dvije godine na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu. S obzirom na to da u Zenici nemaju bazen, dva puta sedmično dolazi u Sarajevo kako bi trenirao sa drugarima sa različitim invaliditetima.

Ovaj leptir bez krila dokazao je svima da su bitni želja, volja i upornost, a da će i uspjeh potom doći.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije