Veliki dio Federacije BiH krši Ustav: Zašto se još koristi termin 'županija'?

/ Komentari (20)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

***

***

Haha

Zato jer ta područja muslimani nisu “oslobodili”. Još glupih pitanja?

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

Poštivati USTAV

*** Jezik!!! Ustav kume, po srijedi je ustav, a jezik niko ne dira i dalje su tisuće, tjedni, sustavi, uporabe... kome jezik smeta debil je.

Gost

Cudan je ovaj ustavni sud kada ne poznaje ustav i sta u njemu pise po pitanju jezika, naroda, vjere i nacije.

Hohoho

***

Gost

Srbi govore srpski, Hrvati hrvatski a Bošnjaci bosanski. Nema logike. I još nešto: kanton? Jeli to na tom bosanskom jeziku?

A poštuju se odluke Ustavnog suda BiH

Koji kaže da Dom naroda predstavlja narode BiH, a ne građane BiH, a samim time da su nacionalni predstavnici predstavnici naroda a ne građana!

Petar

***

jaca

Pravna država.... dokle god ne bude sankcija i tužilaštvo dok ne bude radilo svoj posao mi ćemo imati svega i svačega... a što je najgore, zbog ovoga će biti i sukoba.

jaca

Nije kanton nego županija ka Petar - Jeste, u Hrvatskoj... u našem ustavu piše samo kanton - neka promjene ustav pa neka bude i županija

Miki

***

Samo u BiH

***

Jozo1

Kanton je francuska riječ za određeni prostor. Hrvatski prijevod za riječ kanton je Županija. E sada koja bi to bila riječ na bosanskom ne znam

Eugen Savojski

***

Ja, baš to...

Kanton je francuska riječ za određeni prostor. Hrvatski prijevod za riječ kanton je Županija. E sada koja bi to bila riječ na bosanskom ne znam ka Jozo1 A piče priču o ugrozenosti...

***

Lijepe riječi su ukras!

Wog

***

Posavina ❤️

Moze te ga d**at

Samo naprijed bosnje, do konacnog raspada bih

Moze strana rijec kanton, a ne moze domaca zupanija. Moze naziv jezika po rijeci, a ne moze naziv jezika po narodu, kao sto je svugdje u svijetu po lingvistici. Zbog toga ce se bih raspasti za 2 godine, kako su vasi "prijatelji" ameri procjenili, a vi nastavite raditi sve da dodje to toga sto prije.

/ Najnovije