Evo idealne prilike ukoliko želite studirati izvan BiH!

Radiosarajevo.ba
Evo idealne prilike ukoliko želite studirati izvan BiH!

FOTO: euroco.aiesec.at

AIESEC je najveća studentska organizacija u svijetu sa sjedištem u Rotterdamu u Holandiji, te broji oko 86 hiljada članova u 113 zemalja (uključujući i BiH) na više 400 različitih univerziteta.

AIESEC organizacija vođena je isključivo od strane studenata, te predstavlja međunarodnu platformu kroz koju mladi ljudi otkrivaju i razvijaju svoj potencijal. 

'Razmjena za sve'

AIESEC organizacija djeluje i u Sarajevu i drugu godinu zaredom organizuje događaj 'Exchange for everyone'/'Razmjena za sve'.

Ovogodišnji događaj na kojem će AIESEC svim zainteresiranima ponuditi mogućnost da se dodatno informišu o radu organizacije, kao i mogućnostima studiranja izvan naše države, održat će se u utorak, 18. decembra 2012. godine na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu u periodu od 10 do 15 sati.

Studenti iz Bosne i Hercegovine koji žele studirati izvan zemlje, imaju priliku preko AISEC-a boraviti u nekim od nama najpristupačnijih zemalja, te vidjeti kako proces studiranja funkcioniše u drugim zemljama. 

Na sutrašnjem će događaju biti promovisane različite prakse koje AISEC nudi studentima u 113 zemalja svijeta u kojima djeluje, a tu su i neke od ambasada koje će u svojstvu partnera i sponzora ove organizacije, predstaviti i vlastite programe koje studentima nude priliku da studiraju u tim zemljama ili rade neke slične aktivnosti.

Interaktivni sistem štandova nudit će programe i sve informacije o određenim državama, kao i osnovne informacije o širokom spektru praksi, a pored toga, studenti će imati priliku ponuditi i svoje CV primjerke, kao i popuniti formular za praktikante.

Ukolko želite studirati izvan BiH u okviru AIESEC-a, korisno je znati da uslovi za aplikacije variraju od same vrste prakse, a one su stručne i razvojne. Razvojne su jednostavnije, pristupačnije, te zahtijevaju tek poznavanje engleskog jezika i još nekoliko vještina koje je moguće naučiti samostalno, dok stručne prakse zahtijevaju određen nivo akademskog znanja, uz, naravno, engleski jezik.

''Prošle smo godine održali pilot projekat 'Exchange for everyone', te je preko deset studenata poslano na praksu i svi su oni bili jako zadovoljni, kako praksama, tako i AISEC-om kao organizacijom generalno, jer nikad ranije nisu imali priliku da čuju šta to AISEC radi. Upravo na ovakvim događajima, mi studentima nudimo tu mogućnost'', kazao je za Radio Sarajevo Haris Kušmić, AISEC-ov savjetnik za odnose sa javnošću u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije