Emocije prštale: Pronašao čovjeka koji mu je u ratnom Sarajevu spasio život

Radiosarajevo.ba
Emocije prštale: Pronašao čovjeka koji mu je u ratnom Sarajevu spasio život
Foto: Facebook / Spašavanje ranjenika u Sarajevu

Facebook stranica Spotted: Sarajevo postala je glavna online tačka sastajanja mnogih ljudi širom BiH. Neki od tih susreta i nisu toliko dramatični, dok su drugi sušta suprotnost.

Nedavno je na navedenom mjestu na Facebooku objavljena ratna fotografija iz opkoljenog Sarajeva na kojoj su prikazani ranjenik i njegov spasilac. S obzirom na to da se oni prije tog momenta nisu poznavali, a ni u periodu poslije rata, spašeni muškarac je ipak odlučio potražiti čovjeka koji mu je produžio život.

"Pozdrav drugari, moj rođak traži ovog čovjeka koji ga je spasio prilikom ranjavanja“, stajalo je u opisu objavljene fotografije.

Nedugo nakon objavljivanja, u komentarima se javio Ismet Mršević koji je, kako se ispostavilo, spasio život Dževadu Pintolu. Ubrzo nakon toga i Pintol je replicirao Mrševićevom komentaru, a ova dva komentara zajedno su skupila skoro 3.000 reakcija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije