Snima se Gladiator 2: Slike sa seta pokazuju glumca koji mijenja Russella Crowea

0
Radiosarajevo.ba
Snima se Gladiator 2: Slike sa seta pokazuju glumca koji mijenja Russella Crowea
Foto: Daily Mail / Paul Mescal na snimanju filma Gladiator 2

Fotografije sa seta filma Gladiator 2 su objavljene, otkrivajući Luciusa Paula Mescal-a nakon krvave tuče.

Služeći kao nastavak njegovog epskog filma iz 2000. godine sa Russell Crowe-om, nadolazeći Gladiator 2 Ridleyja Scotta vidi Mescal-a kako igra odraslu verziju Luciusa, kojeg je u originalnom filmu igrao Spencer Treat Clark.

Film, u kojem također igraju Denzel Washington i Pedro Pascal, trebao bi se pojaviti u kinima kasnije ove godine, ali dosad ni jedan trejler ili promotivni materijal nisu otkrili Mescal-a u karakteru.

Mirza Hatić na promotivnom štandu: 'Srcem za SDA. Nemojte dozvoliti ovim sirotanim da uzmu sve'

Mirza Hatić na promotivnom štandu: 'Srcem za SDA. Nemojte dozvoliti ovim sirotanim da uzmu sve'

Daily Mail je sada podijelio nove slike sa seta ponovnih snimanja Gladiatora 2 koja se trenutno odvijaju u Sussexu, Engleska, otkrivajući Luciusa Mescal-a prvi put. Pogledajte slike na poveznici ispod:

Kako se vidi na grupi slika, Mescal ima izraženu sličnost sa Maximusom Crowea, uglavnom zbog nošenja sličnog stila oklopa. Također nosi krv na licu, očigledno nakon velike bitke.

Druge slike također otkrivaju statiste u potpunom oklopu s štitovima, dok su drugi na konjima. Mescal je također prikazan bez oklopa i iza rešetaka, očigledno kao dio karavane robova.

Snimanje filma Gladiator 2
Foto: Daily Mail: Snimanje filma Gladiator 2

Prošlo je 24 godine od Scottovog Gladijatora. Iako je film ostao jedan od najboljih filmova u Scottovoj redateljskoj karijeri i ostaje voljeni klasik do danas, očigledno je da postoji cijela generacija publike koja nije upoznata s njim.

Lucius, barem sudeći prema fotografijama, mogao bi proći kroz slično putovanje kao Maximus, koji je postao moćni rimski general, zatim rob, prije nego što je postao ikona u gladijatorskoj areni, javlja Daily Mail.

Lucius dolazi iz elitnog okruženja kao sin Lucille (koju u nastavku igra povratnica Connie Nielsen), ali očigledno gubi ovaj status i na neki način biva prodan u roblje. Tada može slijediti sličan put kao Maximus, postajući poštovana figura u areni. Svaki nastavak, posebno onaj koji dolazi toliko godina nakon prethodnika, mora pronaći pažljivu ravnotežu između hvatanja magije originala i istovremeno ispričati svježu priču, a najnovije slike obećavaju da će Gladiator 2 to postići.

Iako ne otkrivajući druge važne likove u glumačkoj postavi Gladiatora 2, slike sa seta također otkrivaju povratak praktičnih filmskih metoda koje su tako dobro funkcionirale u originalu. Nastavak će nesumnjivo teško oslanjati na vizualne efekte, ali oklopljeni statisti i krvavi Lucius sigurno sugeriraju da bi publika mogla očekivati više prljavog i snažnog akcijskog sadržaja koji je bio prisutan u originalu. S datumom izlaska Gladiatora 2 sve bliže, teaser trejler će se nadamo biti objavljen u narednim mjesecima, otkrivajući više o Luciusu Mescal-a i filmu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije