"Vuk s Wall Streeta" finansiran ukradenim novcem, američka vlada traži milione

Radiosarajevo.ba
"Vuk s Wall Streeta" finansiran ukradenim novcem, američka vlada traži milione
Twitter / Leonardo DiCaprio u filmu "Vuk s Wall Streeta"
Producenti "Vuka s Wall Streeta" će morati platiti američkoj vladi 60 miliona dolara zbog optužbi da je film finansiran ukradenim sredstvima.

Ukradena sredstva su dio nevjerovatne sume novca koja je uplaćena na račune suradnika malezijskog premijera, a Guardian piše kako je novac uplaćen iz ulagačkog fonda malezijske države.

Naime, Red Granite Pictures je sufinansirao film s Leonardom DiCapriom u ulozi Jordana Belforta, a ta producentska kuća je osnovana od strane jednog od upletenih u kriminal.

Nitko nije znao za Red Granite Pictures – dok nisu iskeširali 100 miliona dolara da pomognu Scorseseju da napravi Vuka s Wall Streeta.

Producentska kuća i dalje negira ikakve nepravilnosti, a svejedno su se odlučili uplatiti američkoj vladi 60 miliona dolara kroz idućih 12 mjeseci. 

Američka vlada planira i dalje istražiti ovaj slučaj jer ima tu još neriješenih dugova u vrijednosti od 1.7 milijardi dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije