Slavna glumica promijenila spol: Sad sam muškarac i tako mi se obraćajte

Radiosarajevo.ba
Slavna glumica promijenila spol: Sad sam muškarac i tako mi se obraćajte
Foto: Arhiva / Glumila u svjetski poznatim filmovima

Elliot Page, zvijezda serije "The Umbrella Academy" otkrio je da se podvrgnuo operaciji koja mu je kako kaže, promijenila život.

Elliot, nekad poznat kao slavna glumica Ellen Page, podvrgnuo se operaciji na kojoj su uklonjena masna tkiva grudi, kako bi se postigao "muževniji izgled".

Oduševljeni glumac izjavio je kako mu je ta operacija promijenila život. Kazao je i da ga je taj postupak transformisao te "oslobodio pakla koji je stigao s pubertetom".

Glumica promijenila spol - undefined

Foto: Instagram

Page je rođena 21. februara 1987. godine i proslavila se ulogom u flimu "Hard Candy" 2005. godine, da bi pet godina kasnije dijelila kadar s Leonardom DiCapriom u čuvenom filmu Christophera Nolana "Inception".

Page je 2014. godine javno priznala da je lezbejka, ali se i dalje izjašnjavala rodno kao žena. U decembru prošle godine putem društvenim mreža otkrila je da više nije Ellen, već Elliot. Za vrijeme pandemije otkrila je da je transrodni muškarac i da više nema potrebe da krije svoj rodni identitet.

Nakon hirurške intervencije, uklanjanja grudi, Elliot se oglasio na Instagramu fotografijom bez majice u dvorištu svog doma.
Ovo je ujedno prva fotografija otkako se Ellen javno predstavila kao muškarac.

"Volim što sam trans osoba. Svi trans ljudi koji se suočavaju s vrijeđanjem, ugnjetavanjem i maltretiranjem moraju da znaju da vas ja volim i da vas vidim. Uradit ću sve što je u mojoj moći da svijet postane bolje mjesto za život", rekao je Elliot.

Page je bila dio popularne Netflix serije "Umbrella Academy", ali s obzirom na to da je sada trans muškarac u trećoj sezoni autori serije potpuno će promijeniti lik i adaptirati ga tako da ispoštuju želju Elliota.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije