Muzikom protiv rijetke bolesti: Marko Spajić i "Nikad neću stat'"

0
Radiosarajevo.ba
Muzikom protiv rijetke bolesti: Marko Spajić i "Nikad neću stat'"
Youtube/Screenshot / Marko Spajić i "Nikad neću stat'"

Član Udruženja oboljelih od hemofilije Banja Luka Marko Spajić, 24-godišnjak iz Trebinja, u nedelju 27. decembra na svojim društvenim mrežama objavio je autobiografsku pjesmu o svojoj borbi s rijetkim nasljednim oboljenjem hemofilijom pod nazivom Nikad neću stat'.

Poznata i pod nazivom "kraljevska bolest", hemofilija je hronično oboljenje, sa kojim se osobe rađaju i umiru, a koje dovodi do neodgovarajućeg zgrušavanja njihove krvi.

Ovo oboljenje se ispoljava povećanom sklonošću ka krvarenju, što znači da oboljeli krvare duže u odnosu na zdrave osobe, kako nakon povreda, tako i spontano. Kod teškog oblika ovog oboljenja, spontana krvarenja se javljaju često, bez ikakvog očiglednog uzroka.

Međutim, Marko se itekako trudi da ga ovo oboljenje ne ograničava u njegovom životu i uspjeva se na svojstven način "izboriti" sa ovim oboljenjem.

Uz podršku Udruženja i dobrih ljudi Video produkcijske kuće Komitet, JU KSC Vogošća, OŠ "Mirsad Prnjavorac", Crvenog krsta FBiH i novinara Elvedina Kovača, Marko Spajić je snimio profesionalni muzički spot za svoju pjesmu Nikad neću stat' koji možete pogledati ovdje:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije