Francis Ford Coppola: Moguće je da će kultni film Kum dobiti četvrti nastavak

0
Radiosarajevo.ba
Francis Ford Coppola: Moguće je da će kultni film Kum dobiti četvrti nastavak
Foto: joblo.com / The Godfather / Ilustracija

Nakon objavljivanja kultnih filmova Kum i Kum II, Francisu Ford Coppoli trebalo je više od 15 godina da dovrši trilogiju.

Iako nije primljen gotovo jednako dobro kao prva dva dijela, zaključio je sagu Michaela Corleonea.

Tokom godina govorilo se o četvrtom dijelu franšize koji bi ispričao sličnu priču, vraćajući se u 1930-e s Vitom Corleoneom (Robert De Niro) i Sonnyjem (priča se da bi ga glumio Leonardo DiCaprio), a s Vincentom Corleoneom (Andy Garcia) 1980-ih.

Smrt scenariste Maria Puza, stavila je tačku na kraj tim planovima, no čini se da postoji mogućnost da će se četvrti dio Kuma ipak snimiti.

Naime, u tekstu The New York Timesa o predstojećem 'recutu' filma Kum III, koji uskoro izlazi, Francis Ford Coppola je rekao da Paramount Pictures ima prava snimati još filmova u franšizi.

"Moguće je da ćemo imati i Kum IV, V i VI", rekao je Coppola.

"Ne posjedujem Kum. Ne postoje trenutni planovi za još jedan film u sagi, ali, s obzirom na trajnu snagu njegova naslijeđa, ostaje mogućnost da se ubrzo pojavi nova priča. Ako se takva, prava priča pojavi, ipak, nemojte očekivati da će je Francis Ford Coppola ispričati. Ne želim to. Ja sam starac."

Mnogi stoga pretpostavljaju da je neizbježno da se franšiza vrati u nekom obliku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije