Kako je odlučeno kojim riječima će se Toma obratiti publici u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Kako je odlučeno kojim riječima će se Toma obratiti publici u Sarajevu
FOTO: Screenshot / Detalji iz filma Toma

Film "Toma" o legendarnom pjevaču Tomi Zdravkoviću, koji je pogledalo više od milion gledalaca, pun je upečatljivih scena, a reditelj Dragan Bjelogrlić je gostujući u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" na televiziji Nova S otkrio da mu je prijedlog za jednu dala njegova kćerka Mia.

Radi se o sceni kada je Toma imao koncert u Sarajevu. Bila je dilema koju će pjesmu pjevati, a Mia je iznijela prijedlog koji se odmah svidio Bjelogrliću i Željki Joksimoviću.

"Pričao sam sa Željkom preko telefona i nismo mogli da smislimo koju pesmu će Toma izvoditi na koncertu u Sarajevu, kada je pevao sa Davorinom i Kemalom. Tada mi je ćerka dobacila: 'Zašto ne otpeva 'Što te nema'? To je realno najtužnija pesma koja postoji'. Željku i meni se dopala ideja iako smo hteli da odjavna pesma bude Tomina, i Željko je odmah prionuo na posao i snimio pesmu u sva tri glasa", rekao je Dragan Bjelogrlić.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Autori nisu znali koji riječima treba Toma da se obrati publici u Sarajevu prije izvođenja navedene pjesme. I ovu dilemu je riješila Mia.

"Rekla mi je: 'Neka kaže za sve one kojih više nema i onoga čega neće biti'. Dopalo nam se i odlučili smo tako a odradimo scenu. Ispostavilo se kao sjajan potez i hvala mojoj ćerki", rekao je Bjelogrlić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije