Jack je mogao preživjeti na Titanicu da se sjetio vrlo jednostavne stvari

Radiosarajevo.ba
Jack je mogao preživjeti na Titanicu da se sjetio vrlo jednostavne stvari
YouTube / Prtscr
Srednjoškolke u Australiji uspjele su dokazati da bi Jack mogao preživjeti na Titanicu sa Rose da su se dosjetili nečeg vrllo jednostavnog.

Učenice Abigail Wicks, Christy Zhang i Julia Damato pomoću matematičke formule otkrile su da su Jack i Rose samo trebali staviti svoje prsluke na napuhavanje ispod kobnih vrata te da bi tako na njima mogli plutati oboje, piše Adelaide Now.

Nakon što je pogledala film, Christy se zapitala kako je Jack mogao povećati svoje šanse za preživljavanje. Za svoje otkriće dobile su i priznanje.

"Gledale smo koliko bi se plovnost vrata promijenila s obzirom na broj osoba na njima. Vršile smo razne testove i eksperimente te istraživale razne materijale i njihovu sposobnost plutanja, uzevši u obzir one koji su bili najizgledniji za doba u kojem je Titanic plovio", objasnile su djevojke koje su oduševile svoje školske kolege, ali i profesore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije