Vrsni gitarista / Hamdija Salihbegović objavio razigrani instrumental Get on your feet

23. 09. 2020. u 21:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Get on your feet, instrumentalna kompozicija poznatog sarajevskog gitariste Hamdije Salihbegovića, danas je objavljena na njegovom zvaničnom Youtube kanalu.

Puna pokretačkog i mladalačkog duha, instrumentala svojom energijom poziva na optimizam koji nam je svima potreban u vremenu u kojem živimo. Zajedno sa Hamdijom Salihbegovićem koji je zaslužan za muziku, aranžman i audio produkciju, na instrumentali su radili i poznati i
uspješni muzičari Dado Marinković na bubnjevima, Muamer Đozo na bas gitari i Damir Arslanagić na klavijaturama.

 a njega potpisuje talentovani i perspektivni Ervin Golubović. Autor kompozicije Hamdija Salihbegović istakao je da ovo za njega bila važna priča koja ne bi bila moguća bez dragih prijatelja.

Već duže vrijeme razmišljam o instrumentalnom albumu, no slobodnog vremena manjka. Ipak ostajem na ovom kursu i vjerujem da će biti još sličnih kolaboracija kojima se unaprijed radujem, naveo je Salihbegović te naglasio saradnju sa dragim prijateljima i vrsnim muzičarima, bez kojih ova instrumentala ne bi bila potpuna.

Posebno mi je drago što smo u projekat pored ove naše generacije uključili i mlade ljude. Talentovani i perpektivni Ervin Golubović uradio je odličan video - dodao je Salihbegović. Video je sniman u studiju Muzičke produkcije BHRT-a Esad Arnautalić.

Hamdija SALIHBEGOVIĆ – Hamo je gitarista, autor, tekstopisac i lider sarajevske grupe "Konvoj" koja na muzičkoj sceni djeluje od 1988. odine i iza sebe ima snimljenih pet muzičkih albuma. Od 2002. godine voditelj je "Pop-Rock školu gitare" što je i najduži period kontinuiranog bavljenja instrukcijama gitare, a također potpisuje i muziku za 26 pozorišnih predstava.

NEMA KOMENTARA