Činčila je objavila novi spot

0
Radiosarajevo.ba
Činčila je objavila novi spot
Press / Činčila

Sarajevski alternativni bend Činčila je objavio svoj novi spot za pjesmu Monkey In My Head!  

Ovo je njihov prvi singl objavljen na stranom jeziku.  Frontmen benda Vanja Solaković je rekao, da se radi o eksperimentu, jer ga je zanimalo kako Činčila zvuči na engleskom jeziku. 

Pjesma Monkey In My Head se nalazi na njihovom posljednjem albumu Bez oblika, koji je objavila beogradska izdavačka kuća Lampshade Media.

Monkey in my Head opisuje direktan odnos individue sa alter egom, "majmunom" koji je često destruktivan i "divlji". 

Jako je važno biti svjestan sebe i svog alter ega, te sam stoga pokušao na najbolji način opisati svoj odnos sa njim, koji je često dramatičan i destruktivan - kaže frontmen benda Vanja.

Smatram da je svijest o sebi  jedna od ključnih stvari u čovjekovoj potrazi za duhovnom slobodom i harmonijom.

Video spot Monkey In My Head je spoj umjetničkog performansa Vanje Solakovića, grafičkih radova akademskog umjetnika Denisa Haračića, te umjetnosti svjetla i fotografije Romana Kuduzovića

U videu se prikazuje inidividualac u konfliktu sa svojim unutrašnjim "demonima", koji su prikazani kroz manično ponašanje i nagle promjene raspoloženja tokom performansa. 

Denis Haračić je istakao kako je proces vizualne naracije muzičkog sadržaja izrazito izazovno tlo za umjetnika, te da je zbog toga i ovoj kolaboraciji pokušao pristupiti u potpunosti sa aspekta umjetničkog djela. 

Obzirom da je i sam veliki ljubitelj alternativne muzike, nekoliko puta je radio na vizualnim sadržajima za autore.

Bend je i na prethodnim spotovima surađivao sa režiserom Romanom Kuduzovićem, koji je i ovaj put sa kadriranjem i režijom odlično ujedinio grafike sa performansom. 

Zvuk je snimao Kemal Sulejmanović, a mix i mastering pjesme je radio Haris Saračević

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije