! / Bajaga objavio novi album, obradio i stare hitove: Oduševljen i Zdravko Čolić

19. 09. 2020. u 09:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 68

Ovaj svet se menja - naslov je novog, 13. po redu, albuma Bajage i instruktora, na kojem se nalazi devet pjesama, među kojima su i obrade dobro poznatih starih hitova.

Momčilo Bajagić, Žika Milenković, Miroslav Cvetković, Saša Lokner, Čeda Macura i Marko Nježić Kića iskoristili su koncertnu pauzu uzrokovanu i snimili izdanje gdje većinu materijala čine pjesme koje je Bajaga ranije pisao za druge izvođače, ili za film, pozorište i TV.

Tako su nove verzije dobili hitovi Zdravka Čolića Tvoje oči i Moja draga, zatim Ni na nebu ni na zemlji - naslovna pjesma iz istoimenog filma, tema iz serije Otvorena vrata, kao i Mladost iz predstave Ženidba i udadba, sa izmijenjenim tekstom, gdje će spominjanje Arsena Dedića, zasigurno, izazvati posebne emocije...

Pošto su se na novom albumu našle i starije Bajagine autorske pesme koje su pjevaku drugi izvođači, Bajagić kaže da se tim povodom čuo sa Zdravkom Čolićem, kome se dopadaju nove verzije... Ima i novih kompozicija.

Naslovna pesma je nova - Ovaj svet se menja, ona je nastala za vreme korone", rekao je Bajaga za RTS.

Inače, album možete poslati i na Youtubeu.

Omot, za koji je zaslužan takođe Vukašin Marković, koncipiran je tako da izgleda kao stranice pasoša.

„Na novom albumu, to je svakako pesma Ovaj svet se menja i cela ova situacija je bila inspiracija za nastanak te pesme. A što se tiče nekih pesama od ranije, to bi možda mogla biti Ni na nebu ni na zemlji u čijem tekstu se mogu naći neke aspiracije na današnju situaciju", rekao je Bajaga.

NEMA KOMENTARA