ULUPUBIH-ov poziv za prijem novih članova i članica

Radiosarajevo.ba
ULUPUBIH-ov poziv za prijem novih članova i članica

U članstvo ULUPUBIH-a se primaju novi članovi i članice koji profesionalno djeluju u oblasti dizajna i primijenjenih umjetnosti.

Za prijavu na konkurs potrebno je dostaviti:

• popunjen prijavni list,

• profesionalnu biografiju (CV),

• pet ili više radova: printani, štampani ili digitalni (do 10MB u nekom od najčešće korištenih standardnih formata za gledanje slika: pdf, pps, jpg, png, gif itd ili videa: 3g2, 3gp, asf, avi, flv, mov, mp4, mpg, swf, wmv... koji se lako prenose internetom. Datoteka može biti veća od 10 MB ukoliko se predaje na CD-u). Ukoliko se radi o fotografijama, treba dostaviti 5 serija ili kolekcija.

• kopiju uplatnice iznosa od 30 KM na ime konkursnih troškova. Uplate na račun Intesa Sanpaolo Banka BiH 1549995000416498 ili u kancelariji ULUPUBIH-a.

Na ovom konkursu mogu učestvovati svi bosanskohercegovački stvaraoci u oblastima primijenjene umjetnosti i dizajna.

Dokumentacija i radovi se predaju na e-mail ULUPUBiH-a: ulupubih@gmail.com ili u kancelariji Udruženja na adresi: Terezije bb, Collegium Artisticum, Skenderija, 71000 Sarajevo, od 10 do 14 sati, zaključno do 28. februara 2014. godine u 24.00 sata.

ULUPUBiH je profesionalna asocijacija primijenjenih umjetnika i dizajnera Bosne i Hercegovine. Član je međunarodnih asocijacija ICOGRADA (Međunarodni savjet udruženja grafičkog dizajna) i ICSID-a (Međunarodna asocijacija udruženja industrijskog dizajna). Njeni članovi djeluju širom svijeta i osvajaju neke od najprestižnijih nagrada u oblasti vizuelnih komunikacija. Među 250 članica i članova najpoznatiji su: Amra Zulfikarpašić, Čedomir Kostović, Bojan Hadžihalilović, Saša Vidaković, Besim Spahić, Ognjenka Finci, Stjepan Roš, Alija Hafizović, Slobodan Samardžić, Mehmed Akšamija, Dalida Karić-Hadžiahmetović, Aleksandra Knežević, Sanja Džeba, Radmila Jovandić-Đapić, Damir Šagolj, Amir Zec, Omer Halilhodžić i drugi.

Ciljevi ULUPUBIH-a su zastupanje i razvoj slobode umjetničkog stvaralaštva u sigurnom, demokratskom, modernom društvu, u kome umjetnici ravnopravno utiču na kreiranje socijalnih i kulturnih trendova i politika, a naročito unapređenje, stimulacija i razvoj primijenjenih likovnih umjetnosti i dizajna u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak