Atraktivne snimke iz zraka: Sarajevo u plavom (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Atraktivne snimke iz zraka: Sarajevo u plavom (VIDEO)

Nakon finaliziranja akcije Svijetlimo u plavom za sve s autizmom (Light it up blue), kojom se davala podrška osobama s autizmom, 2. aprila, EDUS-Edukacija za sve su napravili, kao organizatori ove akcije u BiH, a uz pomoć Flying Camera Teama, atraktivan video iz zraka,  koji prikazuje kako je Obala Kulina bana izgledala tu večer. 

Muzička pratnja ovim lijepim slikama našeg grada, kojem je ovo još jedan rođendanski poklon, je arija O mio babbino caro u a capella izvođenju sarajevske gošće s Aljaske Chelsea Hart, koja  je istu pjesmu 2. aprila otpjevala roditeljima, djeci i svim okupljenim na mostu ispred Vijećnice, koji su tako izrazili podršku osobama s autizmom i EDUS-u, kao organizaciji koja pomaže velikom broju djece s autizmom.

Djeci su pri tom podijeljeni plavi svijetleći baloni, a roditelji su dijelili plave kolače koje su sami pripremili.

Vodeća svjetska organizacija koja se bavi proučavanjem autizma i zagovaranjem prava osoba s autizmom Autism Speaks odredila je EDUS za ambasadora BiH za svoju svjetsku akciju pod nazivom  Light it up blue, kojom se svakog 2. aprila pruža simbolična podrška i skreće pažnja javnosti, te ukazuje na svjesnost o potrebama osoba s autizmom time što se prepoznatljivi objekti, kao i ulice i domovi u gradovima širom svijeta osvjetljavaju plavim svjetlom, nosi se plava odjeća, šalovi, vrpce, itd.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije