Brammertz: Potraga za Mladićem - uslov za pozitivan izvještaj Vijeću sigurnosti UN

Radiosarajevo.ba
Brammertz: Potraga za Mladićem - uslov za pozitivan izvještaj Vijeću sigurnosti UN
Glavni tužilac Haškog tribunala Serge Brammertz kaže da će i sljedeći njegov izvještaj Vijeću Sigurnosti UN biti pozitivan, ako Srbija zadrži postojeći nivo potrage za Ratkom Mladićem.

"Ako Beograd održi postojeći nivo angažovanja operativnih snaga, koje obavljaju potragu za Mladićem i moj sljedeći izvještaj Vijeću sigurnosti UN o saradnji Srbije sa Haškim tribunalom biće pozitivan", poručio je Brammertz prilikom razgovora sa poslanicima Evropskog parlamenta u Briselu.

On je izrazio zabrinutost rezultatima istraživanja javnog mnjenja koja pokazuju da je u Srbiji više od polovine ljudi protiv hapšenja Ratka Mladića, prenosi novosadski "Dnevnik".

"Stoga srpske političke vođe moraju da pokažu snažnije liderske pozicije kad je u pitanju hapšenje Mladića. Ako, međutim, kod srpskih lidera ne postoji sposobnost i spremnost da se narod uvjeri kakav je bio Mladić, onda su male šanse za pomirenje, u čemu Haški tribunal takođe ima značajnu ulogu", dodao je Bramertz.
srna/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije