"Slučaj Podravka": Direktor SMS-a doveden na ispitivanje

Radiosarajevo.ba
"Slučaj Podravka": Direktor SMS-a doveden na ispitivanje
Direktor splitskog SMS-a Srđan Mladinić jutros je u zatamnjenom policijskom kombiju dovezen u sjedište Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) na ispitivanje povodom sumnje da je s još petoricom uhićenik u "slučaju Podravka" sudjelovao u nezakonitostima zbog kojih je ta tvrtka navodno oštećena za višemilijunske iznose.

Mladinić je nešto prije devet sati doveden u zgradu Državnog odvjetništva RH, u sklopu koje se nalaze i USKOK-ove prostorije za ispitivanje sumnjivaca.

Direktora SMS-a se navodno tereti da je sudjelovao u sumnjivim novčanim transakcijama kojima su, kako pišu mediji, osumnjičeni pokušali sredstvima Podravke kupiti dionice te tvrtke i postati većinski vlasnici.

U USKOK-u su sinoć ispitana četvorica bivših i sadašnjih čelnika Podravke, Darko Marinac, Zdravko Šestak, Saša Romac i Josip Pavlović, a očekuje se da će tijekom dana biti ispitan i šef uprave i suvlasnik varaždinske Fime Milan Horvat.

Zbog tajnosti postupka branitelji osumnjičenih nisu željeli otkriti jesu li se osumnjičeni branili šutnjom ili su iznijeli obranu.

Svi saslušani zadržani su u pritvoru, a o eventualnom jednomjesečnom istražnom zatvoru odlučiti će sudac istrage.

Šestoricu osumnjičenih, uhićenih u policijsko-uskočkoj akciji kodnog naziva "Menadžer" tereti se za udruživanje u kriminalnu skupinu koja je zlouporabama položaja i ovlasti oštetila Podravku za, kako tvrde mediji, više od 250 milijuna kuna.

Kriminalnu skupinu navodno su organizirali bivši predsjednik Uprave i Nadzornog odbora Podravke Darko Marinac i direktor Fime Milan Horvat.

Vezano: U Hrvatskoj hapšenja privrednika

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije