Tajne lokacije Velje Nevolje: U njima je mučio i spaljivao ljude?

0
Radiosarajevo.ba
Tajne lokacije Velje Nevolje: U njima je mučio i spaljivao ljude?
Foto: RAS Srbija / Privođenje Velje Nevolje

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, imao je skrovišta, tajne lokacije, kuće i baze za mučenje i izvršenje drugih krivičnih djela na više mjesta u Beogradu, ali i po Srbiji.

Veljko Belivuk, koji je uhapšen u četvrtak u velikoj akciji policije i Bezbjednosno-informativne agencije, uhapšen je na Rudniku, najvjerovatnije na putu do jedne od tajnih vikendica kako bi spalio kola i uništio druge tragove koji ga mogu povezati s kriminalnim djelima.

Belivuk je samo u Beogradu imao nekoliko svojih "baza" u kojima je provodio najviše vremena.

Stan u kojem je živio sa trudnom, nevjenčanom suprugom, a u kojem je tokom pretresa pronađeno 60.000 eura, vilu koju je po ugledu na Šilerovu gradio na Zvezdari, kao i restoran i prostorije na stadionu FK Partizan, gde je provodio mnogo vremena sa članovima njegove kriminalne organizacije koja se krila, prvo iza navijačke grupe "Janjičari", a potom iza grupe "Principi".

Lokacije štekova kriminalne grupe Velje Nevolje - undefined

Foto: RAS Srbija: Lokacije štekova kriminalne grupe Velje Nevolje

Upravo tamo je policija, odmah nakon hapšenja Velje i još 18 članova njegove grupe, započela pretres.

U prostorijama u Humskoj koje su bile date pripadnicima ove grupe na korištenje, policija je pronašla narkotike, oružje, kao i materijalne i biološke tragove, bitne za dalju istragu.

Upravo je tamo, u četvrtak rano ujutru, policija zatekla 15 pripadnika Veljine grupe. Policija je u jednom trenutku na stadion, sa lisicama na rukama, dovela i Belivuka, sprovodila ga prostorijama i od njega tražila da im pokaže štekove.

Policija je akciju odradila simultano na više lokacija, pa su tako u trenutku hapšenja već upali u njegove tajne vikendice u okolini Loznice, Gornjeg Milanovca i Kuršumlije, piše Blic.

S obrzirom da je Belivukova grupa brojala mnogo članova, policija je u četvrtak upala na više od 30 lokacija i izvršila pretres.

Koje su ostale, u kojima su se pripadnici ove kriminalne grupe koja je osumnjičena za najteža krivična djela - ubistva, otmice, mučenja, za sada nije poznato, ali je saopšteno da policija na svim lokacijama pronalazi brojne biološke i materijalne tragove.

Podsjetimo, Velja Nevolja osumnjičen je za učestvovanje u dva ubistva - navijača Crvene Zvezde Zdravka Radojevića i bivšeg šefa "Pink Pantera" Milana Ljepoja.

I Radojević i Lepoja su bez traga nestali u Beogradu krajem prošle godine i policija sumnja da su brutalno ubijeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije