Sarajevski ratni teatar: Otvorena izložba fotografija Damira Salkića "Moj put"

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevski ratni teatar: Otvorena izložba fotografija Damira Salkića "Moj put"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Izložba fotografija autora Damira Salkića 'Moj put'

Sinoć je u SARTR-u otvorena izložba fotografija Damira Salkića Moj put. Fotografije su homage Damirovom prijatelju, prerano preminulom Jasminu Džemidžiću i svim osobama s invaliditetom.

Izložba se sastoji od niza fotografija nastalih 2013. godine koje ilustriraju jedan dan u pokretu - od kuće do škole - jednog od najpoznatijh bosanskohercegovačkih komičara Jasmina Džemidžića.

Izložba ujedno predstavlja i refleksiju autora na vlastitu borbu sa svakodnevnim preprekama u sistemu i zajednici, ali je i omaž Džemidžiću koji već tri godine nije sa nama.

FK Željezničar objavio snimak: Agresija na Sarajevo, reintegracija Grbavice i legendarni Ivica Osim

FK Željezničar objavio snimak: Agresija na Sarajevo, reintegracija Grbavice i legendarni Ivica Osim

"Dragi Jasmine, kada smo 2013. godine snimali ove fotografije, mislio sam da je sistem u društvo previše teško promijeniti. U tom momentu nisam imao pojma da ću se vrlo brzo naći u sličnoj situaciji kao i ti. Sada mi je potpuno jasno da svijet nije prilagođen/ napravljen za nas i da se na svakom okretu/ pomicanju moramo boriti s nečim što mi na nogama nije bilo komplikovano i teško: da me vide i da mi se obraćaju s poštovanjem koje jedan čovjek zaslužuje.

Iz poštovanja prema tvojoj ličnosti i svemu onome što si ti radio za sebe i ljudi poput nas, imam potrebu da ove slike budu viđene i objavljene iako nisi više sa nama. Ovo je četrnaest fotografija koje opisuju tvoj put od teško stečenog doma do teško upisanog fakulteta", kazao je Damir Salkić, autor izložbe.

Izložba će biti otvorena do 7. aprila, u Sarajevskom ratnom teatru.

Izložba fotografija autora Damira Salkića 'Moj put'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Izložba fotografija autora Damira Salkića 'Moj put'

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije