Riješite nesuglasice sa bivšim ljubavima kako bi vam nova veza bila bolja

Radiosarajevo.ba
Riješite nesuglasice sa bivšim ljubavima kako bi vam nova veza bila bolja
Pixabay / Ilustracija

Mnogima vizija idealnog života uključuje partnera ili partnericu, životnog saputnika u kojem je utjelovljeno sve što smo oduvijek sanjali. Pa kad nađemo osobu s kojom želimo dijeliti svakodnevicu, i ona s nama, sve se životne nedaće čine nekako lako savladive. U početku nam malo znači činjenica da svom partneru nismo prvi životni odabir jer si možemo laskati da smo zato onaj pravi odabir.

No repovi prošlosti, ako ih ima, prije ili poslije će se uplesti u vaš brak. Pogotovo ako je u prethodnim vezama, ili braku, bilo djece koja sada često dolaze u dom i za koju i sami, ulaskom u brak s njihovim ocem, postajete odgovorni. Prije ili poslije morat ćete se suočiti s bivšom ili bivšim, jer, na kraju krajeva, riječ je djeci vašeg partnera.

No, napominju stručnjaci, problem je što se se sjena bivše neće osjetiti u kući samo kad je o djeci riječ nego će vas vjerojatno i neki prijatelji i rodbina, koji su vam došli u život sa supružnikom, podsjećati da je prije vas tu bila neka druga žena, koja je neke stvari radila drukčije. Najgore u takvim situacijama što možete učiniti jest da se branite. Ne dopustite si da postanete žrtva okolnosti i da pokušate biti bolji, ili drukčiji, od bivše. Ne očekujte od partnera da vam on rješava eventualne nesuglasice s bivšom jer bi mu mogla početi raditi probleme oko viđenja djece, a tada ona najviše pate.

Zato je najbolje da nesuglasice rješavate sami, i to odmah, kako se pojave. Ako je problem dar koji ste kupili djetetu i koji nije dobro prihvaćen, drugi je puta prije kupnje pitajte za mišljenje što misli da biste mogli kupiti. Osim toga pozovite je katkad na kavu u kuću kad dolazi po djecu i pitajte je kako se snalazi s njima. Nije loše ponuditi pomoć s djecom, instrukcije, na primjer, i nakon vremena koje djeca provode s vama. No ako i učinite tako, savjetuju stručnjaci, imajte strpljenja i pripremite se na moguća odbijanja.

Ne očekujte da će već vaša prva gesta biti dočekana objeručke. Dapače, vjerojatnije je da će vas najprije odbiti s uživanjem. Ali nastavite li tako dalje, malo pomalo, druga će strana shvatiti da vaš poziv na kavu ili razgovor nije bio samo površna ljubaznost nego odraz namjere da prebrodite neprijateljstvo i sklopite mir. A kad jednom probijete debeli led između vas, a odlazak supružnika s drugom osobom uvijek stvara debeo zid među ljudima uključenima u to, možete dobiti i saveznicu.

Umjesto svađe, smognite snage za smireno reagiranje i objasnite zašto se ona ne mora osjećati ugroženo, a zašto mislite da je neki vaš postupak važan djetetu. Kad se pruži prigoda, pitajte je za mišljenje o nečemu što se tiče djece ili s područja o kojem ona više zna. Razgovori takvog tipa najbolje tjeraju nelagodu i stvaraju osnovu za bolje odnose i u široj okolini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije