Dolcela recept | Deserti u kojima je datula u glavnoj ulozi

Sponzor rubrike: Dolcela. Imaš pravo na slatko!
Od proteinskih kocki do sladoledne torte - pronašli smo nevjerojatno ukusne deserte u kojima datula ima bitnu ulogu.
Datule se sve češće koriste kao zamjena za šećer u desertima, proteinskim i smoothie napitcima. Sadrže prirodni šećer koji je izvrsna alternativa običnom, a osim toga, izvor su prirodnih vlakana pa se smatraju jednim od najzdravijeg voća.

Dodik, Stevandić i Višković nepoželjni u Srbiji? Vučić 'izmislio' razlog zašto ne mogu doći
Razmišljate li kako ih uvrstiti u prehranu, imamo ideje kako iskoristiti ove slasne voćke u desertima. Ostane li datula, konzumirajte ih samostalno ili upotpunite salate. Kad tražite nešto stvarno ukusno, ali pazite da bude i zdravo, predlažemo proteinske kocke, jednostavne za pripremu, a bogate okusima badema, datula, malina i čokolade.
Od sastojaka koje smo naveli, dobit ćete 16 proteinskih kocki, a mogu se čuvati u hladnjaku ili zamrzivaču. Vodite samo računa da ih poslužite nakon 15 minuta stajanja na sobnoj temperaturi.
Proteinske kocke s čokoladom i malinama
Još jedan proteinski recept možete poslužiti u dekorativnim košaricama. Osim izgleda, njihov je adut brza i jednostavna priprema i to bez uključivanja pećnice. U njih stanu svi vaši omiljeni okusi koji podižu energiju i raspoloženje poput badema, datula, pudinga i bobičastog voća, stoga su izvrstan izvor brze energije.

Proteinske košarice s pudingom
Pripremite podlogu za tortu od otkoštenih datula, badema i kokosovog ulja. Želite li još više ubrzati izradu i čim prije poslužiti ovaj desert, umjesto pripreme kreme kod kuće, možete je i kupiti u nekim trgovinama zdrave hrane, a predivnu crvenu nijansu dobit ćete bojom iz cvekle. Ova torta s narom obiluje vitaminom C, a slatka ravnoteža dobivena je ružinom vodicom i šećerom s narandžom.

Torta bez pečenja s narom
Tortu na podlozi od datula i oraha, najjednostavnije ćete pripremiti ukoliko koristite silikonski kalup za tortu. Izgledom nježna, a teksturom pjenasta, pažnju plijeni okusom narandže i sjajnom glazurom od bijele čokolade. Preostaje ukrasiti je i ohladiti. Jedna od je prednosti datula da smanjuju osjećaj gladi pa možete uživati i malim porcijama i bogatim okusima.

Pjenasta torta
Datule možete koristiti za zaslađivanje, ali i kao bazu brojnih jela. Ranije smo se već uvjerili kako je mrkva zdrava kao glavni sastojak u desertima pa vas neće iznenaditi nevjerojatno sočan kolač od mrkve i datula. Ako niste znali, možete ga pripremiti bez uključivanja pećnice i prepustiti se uživanju u zdravoj veganskoj slastici od svježe mrkve, datula, badema, kokosovog brašna i biranih začina.

Jednostavni recepti za deserte uvijek su dobrodošli. Još ako ih ne treba peći, a podsjećaju na sladoled, svaki je komentar suvišan. Ova nevjerojatna cappuccino sladoledna torta ima podlogu od lješnjaka i datula, kremu s aromom kafe i vanilije te ganache od tamne čokolade i biljnog napitka. Blagodati datule ovdje su maksimalno iskorištene, jer u ulozi podloge povezuju smjesu u cjelinu, a istovremeno daju slatkoću te doprinose kremastoj strukturi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.