Žena zgrožena prizorom u Zagrebu: Kanalizacija ih je puna, sada su počeli izlaziti na površinu

0
Radiosarajevo.ba
Žena zgrožena prizorom u Zagrebu: Kanalizacija ih je puna, sada su počeli izlaziti na površinu
Foto: Pixabay / Zagreb

Bila je vruća ljetna noć, već je prošla ponoć. Kreketanje žaba iz obližnjeg potoka odjekivalo je kvartovskim ulicama, probijajući se između stambenih zgrada.

Šokirana scenom iz vlastitog dvorišta, nastavila sam hodati u smjeru suprotnom od svoje porodične kuće dok nisam ugledala još jednog većeg crnog kukca kako se sporo kreće uz rub ceste. Kad sam mu se približila, počeo je nepredvidivo jurcati lijevo-desno.

Ne znam jesam li bila sretnija što moja ulica i dvorište nisu jedini ili užasnutija upravo osviještenom činjenicom da u mom kvartu ima žohara.

Pratite uživo: Olujno nevrijeme iz Hrvatske se približava Bosni i Hercegovini

Pratite uživo: Olujno nevrijeme iz Hrvatske se približava Bosni i Hercegovini

Tim riječima jedna nam čitateljica iz starijeg zagrebačkog kvarta na zapadnom dijelu grada (podaci poznati redakciji Jutarnjeg Lista) opisuje problem sa žoharima koji izlaze iz kanalizacije i šetaju ulicama, te ulaze u dvorišta porodičnih kuća.

Isprobala je, kaže, sve: od borne kiseline do namjenskih ekosredstava protiv žohara, a kontaktirala je NZJZ Dr. Andrija Štampar, gdje su njen upit proslijedili Vodoopskrbi i odvodnji, podružnici Zagrebačkog holdinga, koja je izvršila dezinsekciju kanalizacijskih šahtova. To nije u potpunosti riješilo situaciju.

S tim se problemom, čini se, susreće sve više Zagrepčana. Svakih nekoliko godina na internetskim se forumima pokrene rasprava o žoharima u Zagrebu, a u nedavnoj su, na Redditu, forumaši pisali da im se ove godine čini da ih je "nenormalno puno".

"Prošetaj noću ili uvečer centrom kroz bilo koju malo manje bučnu ulicu i baci oko na brid zgrade-pločnika. Sve vrvi žoharima", "Invazija žohara čak i na Glavnom, gdje je dosta bučno", "Ne mora biti ni mirna ulica, na ptimjer Draškovićeva je puna", samo su neki od komentara, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije