META / Velika policijska akcija u BiH: U toku 36 pretresa

11. 05. 2022. u 16:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Postupajući po naredbama općinskih sudova u Visokom i Zenici, u nastavku operativne akcije "META", u ranim jutarnjim satima počela je policijska akcija. 

Timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), vrše pretrese na trideset tri lokacije u Visokom, četiri lokacije u Zenici, jednoj lokaciji u Mostaru i jednoj u Širokom Brijegu.

Aktivnosti u okviru akcije "META" se poduzimaju pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa Federalnom upravom policije i uz tehničku podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

"Pretresi objekata i lica na navedenim lokacijama se vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i lišenja slobode 32 lica koja su meta akcije, a koja se sumnjiče za izvršenje više krivično pravnih radnji u okviru krivičnih djela " Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga", "Odavanje službene tajne", "Krivotvorenje isprave", "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija" i krivičnih djela iz člana 52 Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u Zeničko-dobojskom kantonu.

O rezultatima izvršenih pretresa kao i drugim poduzetim mjerama i radnjama u okviru akcije META, blagovremeno ćemo Vas obavijestiti tokom dana nakon realizacije navedenih aktivnosti", navodi se u saopćenju MUP-a ZDK.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA