Otkriven mučan slučaj u BiH: Pedofil od djevojčica pribavljao fotografije i snimke

0
Radiosarajevo.ba
Otkriven mučan slučaj u BiH: Pedofil od djevojčica pribavljao fotografije i snimke
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Pripadnici Federalne uprave policije pretresli, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, pretresli su stan osobe iz Zenice koja je osumnjičena za krivično djelo iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije.

Kako je saopćeno iz FUP-a, osumnjičeni je u prethodnom periodu, posredstvom društvene mreže Instagram, uspostavljalo kontakt sa maloljetnim osobama ženskog pola sa područja Bosne i Hercegovine, starosne dobi od 12 do 14. godina. Od djevojčica je pribavljao seksualno eksplicitne fotografije i video snimke.

Osumnjičeni je, pod prijetnjom njihovog javnog objavljivanja, maloljetne žrtve ucjenjivao, odnosno prinuđavao da sačinjavaju dodatne snimke, seksualno eksplictinog sadržaja i da ih osumnjičenom.

Taksista napadnut u svom vozilu: Razbojnik mu pokušao oteti 1.000 KM

Taksista napadnut u svom vozilu: Razbojnik mu pokušao oteti 1.000 KM

"Tokom vršenja pretresa, privremeno je oduzeta informatička oprema, te su tom prilikom pronađeni tragovi izvršenja predmetnog krivičnog djela, o kojim radnjama će u narednom periodu biti sačinjen i Kantonalnom tužilaštvu Zenica, dostavljen odgovarajući Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu", saopćeno je iz FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije