Magazinović o prijetnjama koje dobija: "Danas mrze riječima, sutra ubiju ili aplaudiraju ubici"

Radiosarajevo.ba
Magazinović o prijetnjama koje dobija: "Danas mrze riječima, sutra ubiju ili aplaudiraju ubici"
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Saša Magazinović, zastupnik u Predstavničkom domu PSBiH

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Saša Magazinović još početkom sedmice je najavio da će glasati za članstvo Kosova u ovoj organizaciji.

Nakon što je glasao za članstvo Kosova u Vijeću Evrope, ubrzo se na društvenoj mreži X (nekadašnji Twitter) oglasila Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, koja ga je proglasila izdajnikom i zatražila da mu se zabrani ulazak u Srbiju.

Nakon toga uslijedio je govor mrženje i napadi, a Magazinović je na društvenoj mreži X.com podijelio dio prijetnji koje dobija.

Tragičan kraj potrage: Pronađeno tijelo nestalog Mehmeda Klačara iz Goražda

Tragičan kraj potrage: Pronađeno tijelo nestalog Mehmeda Klačara iz Goražda

"Danas mrze riječima, sutra ubiju ili aplaudiraju ubici.

Dijelim sa vama dio sadržaja koji mi je upućen ovih dana. Lakoća mržnje je zapravo najstrašnija u ovome što vidite. Mrze jedni, drugi, treći. Žele smrt, bolest, imaju surove ideje o tome šta se treba dogoditi onome koga mrze.

U ovom konkretnom slučaju - meni. Ljudi s kojima dijelimo životni prostor, pored kojih hodamo, pijemo kafu, puni su mržnje i destrukcije. I to što dio toga ostave u komentarima nije garant da će tu stvari i završiti.

Ako je ovo svijet na koji pristajemo, lakoća mržnje će nam biti samo dio problema", naveo je Magazinović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije