Dramatičan snimak iz Turske: Mladić u toku zemljotresa panično skače s trećeg sprata zgrade

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

ime drzave

Zasto forsirate naziv Turkiye? To je na turskom, i na engleskom, mi ne kazemo za Njemacku Dojcland niti Dzermany, nego na svom jeziku imamo ime za tu zemlju. Isto kao Sjedinjene Amricke drzave, Ujedinjeno kraljevstvo, Irska i slicno, ne kazemo "nesgo e desilo u Wienu" nego kazemo da se nesto dogodilo u Becu! Vi ste nepismeni novinari.

Tenor

Ovaj luđak što je skočio ne samo da je mogao sebe ubiti nego i slučajne prolaznike. Što nije slomio još koju kost.

Gh

Turci su promjenili zvanicni naziv svoje zemlje na engleskom, jer turkey na engleskom znaci curka ili tuka, ali na nasem jeziku naziv turska nema nikakvo drugacije ili negativno znacenje i zato nema potrebe da i mi upotrebljavamo to ime turkija. Tako turci sami nazivaju svoju zemlju, osim ako ne zelite biti veci turci od turaka (iako su bosnje navikli na to) ne znam koji bi drugi razlog mogao biti.

A šta bi ti čekao da se zgrada uruši na tebe?

Ovaj luđak što je skočio ne samo da je mogao sebe ubiti nego i slučajne prolaznike. Što nije slomio još koju kost. ka Tenor

/ Najnovije