Najluđa dječja imena koja su zakonom zabranjena

3
Radiosarajevo.ba
Najluđa dječja imena koja su zakonom zabranjena
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

U želji da svom djetetu daju zanimljivo i originalno ime, roditelji često pretjeraju. Tako neki ljudi cijeli život (ili barem do punoljetnosti kad ga mogu promijeniti) nose neobično ime, a mnoga imena toliko su čudna da tokom odrastanja nailaze na zadirkivanja, pa i zlostavljanja.

Iako neka imena ne postoje i ne možemo zamisliti da bi neko tako nazvao svoje dijete, mnoge zemlje diljem svijeta u matičnim uredima imaju popis zakonom zabranjenih imena.

Teško je za povjerovati da su neki roditelji ikad htjeli ova imena nadjenuti svojim nasljednicima, ali donosimo vam neka imena koja roditelji u tim državama ne smiju dati svojem djetetu.

Pojedini roditelji u Francuskoj htjeli su svoju djevojčicu nazvati Nutella, ali sud im je zabranio te donio odluku da bi takvo ime moglo izazvati zadirkivanje i ruganje. Na kraju su je nazvali Ella.

Jedan turski par koji je živio u Njemačkoj htio je 2002. svoje dijete nazvati Osama Bin Laden, što im je bilo zabranjeno, dok je jedan par u Brazilu htio odabrati ime Saddam Hussein!

U Meksiku su na listi zabranjenih: Skrotum (mošnja), Facebook, Robocop, a u Danskoj ime Anus.

Pieandsauce (u prijevodu pita i preljev) jedno je od imena koje je zabranjeno u Australiji, kao i Burger King.

Ime Akuma, što znači 'Vrag' ili 'Đavao' zabranjeno je u Japanu, a Superman u Venezueli.

Novi Zeland zabranjuje ime Sex fruit, a u ovoj zemlji kao i u Maleziji zabranjeno je dijete nazvati imenom Marsovac.

Na Novom Zelandu nisu dopuštena imena: Spinach (Špinat), kao i 'Ceasarian' (Carski rez), 'Pantie' (Gaćice), Ikea, Hitler, Talula Does The Hula From Hawaii i 4Real.

U Maleziji i Novom Zelandu zabranjeno je nazvati dijete imenom Chow Tow što u prijevodu znači 'smrdljiva glava'.

BRFXXCCXXMNPCCCCLLMMNPRXVCLMNKSSQLBB1116 – ovo ime odabrali su roditelji u znaku protesta protiv strogih švedskih zakona o imenima. Navodno se izgovara 'Albin'. A vjerovali ili ne, ova bizarna imena su dopuštena i negdje u svijetu postoji dijete koje se ovako zove: Violence (u prijevodu 'Nasilje'), Benson i Hedges (britanski brand cigareta) i Number 16 Bus Shelter ('Autobuska stanica broj 16').

Zaista nevjerojatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije