Ivo Josipović: Kraljica Elizabeta II. bila je očarana Josipom Brozom Titom!

2
A. M.
Ivo Josipović: Kraljica Elizabeta II. bila je očarana Josipom Brozom Titom!
Foto: Arhiv / Josip Broz Tito i Kraljica Elizabeta II

Kralj Charles III službeno će biti okrunjen 6. maja, gotovo osam mjeseci nakon smrti kraljice Elizabete II i preuzimanja prijestolja.

Tim povodom je gostujući u emisiji Kod nas doma s Ivom Šulentić o kraljici Elizabeti II govorio i bivši predsjednik hrvatski predsjednik dr. Ivo Josipović.

On je, inače, prvi hrvatski predsjednik od osamostaljenja te susjedne zemlje koji je upoznao kraljicu koja je decenijama vladala britanskim tronom.

Analitičarka iz SAD-a: Srpsko-ruska propaganda nastavlja dolijevati ulje na vatru na Balkanu

Analitičarka iz SAD-a: Srpsko-ruska propaganda nastavlja dolijevati ulje na vatru na Balkanu

Josipović je prenio svoj utisak da je kraljica Elizabeta II bila očarana doživotnim predsjednikom Jugoslavije Josipom Brozom Titom!

"Ona je tad već bila vremešna dama. Zaista, tako je kraljevsko držanje imala. Ono što je zanimljivo, s kraljicom se ne priča o politici. Ona ne sudjeluje u dnevnoj politici, tako ni s gostima na razgovara o politici.

Josip Broz Tito i Kraljica Elizabeta II
Foto: Arhiv: Josip Broz Tito i Kraljica Elizabeta II

Uglavnom je naš razgovor bio o Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji. Zašto? Jer je ona posjetila predsjednika Tita i o njemu je ona govorila dvije trećine našeg susreta. Očito je bila s njim očarana", kazao je Josipović Ivi Šulentić.

Službena ceremonija krunidbe Kralja Charlesa III održat će se u Westminsterskoj opatiji u Londonu, a anglikanski obred predvodit će nadbiskup Canterburyja. Ona je centralni događaj krunidbe i zbit će se u subotu 6. maja jutarnjim satima.

Kralj Charles i supruga Camilla ondje će doći iz Buckinghamske palače u ceremoniji koja se naziva kraljevska procesija.

Ivo Josipović prvi je hrvatski predsjednik od osamostaljenja koji je upoznao kraljicu Elizabetu II. U Kod nas doma prisjetio se njihovog susreta, rekavši da je očito bila očarana Titom. #HRT #Kodnasdoma

Posted by HRT Vijesti on Wednesday, April 26, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije