Ispovijest bivše stjuardese: Maja otkrila koga ljube naše djevojke koje odlaze u Dubai

Radiosarajevo.ba
Ispovijest bivše stjuardese: Maja otkrila koga ljube naše djevojke koje odlaze u Dubai
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Ako vas zanima koga najčešće ljube djevojke koje s ovih prostora odlaze živjeti u Dubai, kada se kao stjuardese zaposle u nekoj od svjetskih poznatih aviokompanijia, evo odgovora:

"To su Libanonci. Inače su niski, ali zato imaju 'priču' i šarmantni su. Slični su nam temperamentom, jer ipak su oni Mediteranci. Imaju stav da su najljepši, najbolji i najatraktivniji. No, nećete ih vidjeti među pilotima. Uglavnom rade kao stjuardi, te u ugostiteljstvu", kazala je Beograđanka Maja Radović u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

Kako je istakla, ona je četiri i pol godine bila stjuardesa u jednoj svjetski poznatoj aviokompaniji, a sada se bavi odnosima s javnošću.

Naravno, tu ne staje priča o ljubavnom životu stjuardesa. Maja nastavlja da ih ima različitih, od onih sa sretnim završetkom do srceslamajućih.

"Jedna kolegica je vrlo brzo upoznala svog sadašnjeg supruga Norvežanina koji je bio pilot i danas imaju dvoje dece. Druga se zaljubila u Egipćanina koji je zbog nje perfektno naučio njen materinji jezik, da bi nakon tri godine veze odlučio da oženi djevojku koja mu je dogovorena u djetinjstvu. One kojima momci dođu u posjetu u Dubai i odsjednu kod njih, što je zabranjeno, samo slažu da su im to rođaci, jer ih zapravo niko neće provjeravati", rekla je Maja i dodala:

"Teško da bi se Hrvatica, kao i Bosanka, Srpkinja ili Crnogorka zaljubila u Arapa (izuzev Libanca), jer oni nisu naročito privlačni muškarci, a mi ipak imamo svoje standarde ljepote. Ako je ženi stalo do novca, pa je to motiviše, onda treba da bude svjesna da su oni vrlo privrženi svojoj kulturi i da se na kraju odluče na ugovoreni brak. Čak i kad je u pitanju velika ljubav, ni ona ne može srušiti tu barijeru, koliko god mi odavdje mislile da ljubav sve pobeđuje", kazala je Maja za Slobodnu Dalmaciju.

Maja tvrdi da plaća stjuardese iznosi od 1.500 do oko 2.000 eura te da se od nje može lagodno živjeti i dovoljno uštedjeti za kupovinu stana u rodnom gradu nakon četiri ili pet godina rada.

“Na svakoj lokaciji ostanemo između 13 i 36 sati, a u hotelu su nam plaćene sve usluge osim hrane i zbog toga dobivamo džeparac. U Londonu je to bilo 65 funti, u Parizu oko 75 eura, dok je Zürich bio najbolji sa 160 franaka”, kazala je.

Za kraj je ispričala da je danas mnogo zadovoljnija, jer kao PR uživa u poslu koji radi, dok je kao stjuardesa uživala u beneficijama koje joj je donosio posao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije