Evo kako LinkedIn nagrađuje radnike

0
Radiosarajevo.ba
Evo kako LinkedIn nagrađuje radnike
Foto: Linkedin / Linkedin

Zaposleni u LinkedIn-u širom svijeta dobivaju plaćenu sedmicu od 5. aprila.

Čitava kompanija dobiva slobodno kao priliku za isključivanje, punjenje baterija i izbjegavanje izgaranja na poslu.

"Željeli smo biti sigurni da im možemo pružiti nešto zaista vrijedno, a ono što smatramo najvrijednijim trenutno je vrijeme da svi zajedno odemona odmor", rekla je Teuila Hanson, glavna direktorica za osoblje u LinkedInu, koja se kompaniji pridružila u junu.

Linkedin - undefined

Foto: Linkedin: Linkedin

Budući da su svi u isto vrijeme odsutni, to znači da radnike ne preplavljuju e-mail poruke, bilješke sa sastanaka i zahtjevi projekata koji se gomilaju u njihovom odsustvu, piše CNN Business.

"Želite da dobrota vašeg odmora potraje malo kad se vratite", rekla je Hanson.

Slobodni dani obuhvataju većinu od 15.900 stalno zaposlenih u kompaniji. Glavni tim zaposlenih nastavit će raditi sedam dana, ali će kasnije moći rasporediti slobodno vrijeme.

Kompanija je započela daljinski rad prije više od godinu dana, kako se razvijala pandemija, i redovito je anketirala svoje radnike. Prošlog ljeta istraživanja su otkrila promjenu u raspoloženju zaposlenih.

"Mislim da je stvarnost težine pandemije zaista učinila svoj danak tokom tih mjeseci. Bilo je to teško vrijeme. Tada smo vidjeli:" vau, postoji jasno izgaranje ".

Linkedin - undefined

Foto: Linkedin: Linkedin

Kao odgovor na to, kompanija je kreirala inicijativu pod nazivom LiftUp! Koja uključuje obuku menadžera o izgaranju, dane bez sastanaka i resurse za mentalno zdravlje.

CNN Business nedavno je razgovarao s Hansonom o tome kako se LinkedIn bori protiv izgaranja na poslu i kako bi njegova radna snaga mogla izgledati u svijetu nakon pandemije. Evo šta je imala da kaže.

"LinkedIn prilično često anketira zaposlenike. Imamo kvartalnu kadencu ankete, a zatim smo dodali dodatne ankete prošle godine, samo kako bismo bili sigurni da zaista držimo puls o tome kako rade zaposleni.
Dodali su jednostavno otvoreno pitanje samo: Kako si? Tada smo počeli viđati pojavljivanje tema u i oko izgaranja, nedostatak brige o sebi, borbu s porodicom, ljude koji se osjećaju usamljeno ili izolirano, tako da je bilo stvarno dobro samo pročitati doslovne komentare i zaista dobiti dio te vizije oko toga kako se ljudi osjećaju, kako rade, što im nedostaje"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije