Tompson utajio 270.000 evra poreza

Radiosarajevo.ba
Tompson utajio 270.000 evra poreza

Tekst bez intervencija prenosimo sa Trojka.rs

Poreskoj upravi u Hrvatskoj, sumnjiv je određeni deo imovine muzičara Marka Perkovića Tompsona vredan oko 67.000 evra za koji nema pokriće u legalnim primanjima, piše Jutarnji list.

Poreklo Perkovićeve imovine i prihoda će biti pod istragom USKOK-a (Državno tužilaštvo republike Hrvatske), jer poznati pevač nije uspeo da dokaže kako je u protekle tri godine nastala tolika nesrazmernost između njegovih primanja i imovine koju poseduje.

Kako Jutarnji saznaje, Tompson će ipak morati da plati 2.000.000 kuna, tačnije oko 270.000 evra.

Poreskoj upravi je najsumnjiviji deo pevačeve imovine za koju on nije platio porez državi, kao i pola miliona evra koje je Topmson primio iz fonda HDZ-a kako bi nastupao u izbornoj kampanji 2007. godine.

Tompsonov advokat, Marko Gracin, dva puta je išao u Poresku upravu kako bi dokazao poreklo njegove imovine: jednom je tvrdio da je njegov klijent pozajmio novac od prijatelja iz Ekvadora a drugi put je podneo i ortački ugovor sa građevincem, koji tvrdi da je pevač deo imovine stekao zahvaljujući i tom poslu.

Međutim, Poreska uprava je ustanovila da to nisu valjani razlozi i da ne postoji potvrda koja dokazuje da je novac na Tompsonov račun stigao iz inostranstva.

Takođe su utvrdili da nije prijavljen nijedan veći unos novca, pa mu zbog toga može biti uručeno rešenje o plaćanju dodatnog poreza.

Ovo nije prvi put da se istražuje imovina poznatog pevača, jer je, kako piše Jutarnji, još prošle godine Poreska uprava zahtevala razgovor sa Tompsonom i njegovim advokatom, na šta se nijedan nije odazvao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije