Nakon 15 godina: Dr. Alex Karev napušta seriju Uvod u anatomiju!

Radiosarajevo.ba
Nakon 15 godina: Dr. Alex Karev napušta seriju Uvod u anatomiju!
Foto: IMDb / Dr. Karev

Američki glumac Justin Chambers nakon 15 godina provedenih u popularnoj medicinskoj drami 'Uvod u anatomiju' odlučio ju je napustiti.

"Ne postoji dobar trenutak za oproštaj od serije i lika koji je definirao moj život posljednjih 15 godina. Već neko vrijeme razmišljam o novim glumačkim ulogama i novom smjeru u svojoj karijeri. Sada kada sam navršio 50 godina, uz podršku supruge i petoro djece, smatram da je napokon došao taj trenutak", izjavio je američki glumac u razgovoru za stranicu Deadlin, javlja tportal.

Chambers, koji u seriji Uvod u anatomiju dugi niz godina utjelovljuje lik doktora Alexa Kareva, u novom intervjuu odlučio se zahvaliti televizijskoj kompaniji ABC i kreatorici serije Shondi Rhimes kao i trima preostalim glumcima iz originalne postave serije.

"Dok se opraštam sa serijom želio bih se zahvaliti ABC obitelji, Shondi Rhimes i kolegama koji su sa mnom od prvog dana, Ellen Pompeo, Chandri Wilson i Jamesu Pickensu, kao i ostatku izvrsne glumačke ekipe i, naravno, obožavateljima serije", izjavio je Chambers i potpuno šokirao vjerne fanove serije koji nisu spremni oprostiti se s Karevom...

Kada će posljednja epizoda s Chambersom biti emitirana još uvijek je nepoznanica kao i hoće li se pojaviti u više epizoda, a u velikom jesenskom finalu serije nije bio prisutan.

Chambersov lik doktora Alexa Kareva predstavljen je u prvim epizodama serije Uvod u anatomiju kao kirurški pripravnik u bolnici Seattle Grace, a s vremenom je postao pedijatrijski kirurg. Lik Alexa ubrzo je postao miljenikom obožavatelja serije zbog pažljivih vještina na području pedijatrije i suosjećajnog odnosa s prijateljima.

Njegova veza s kolegama Meredith Grey (Pompeo), Christinom Yang (Sandra Oh), Izzie Stevens (Katherine Heigl) i Georgeom O'Malleyjem (T.R. Knight) u ranijim godinama postale su glavna okosnica jedne od najdugovječnijih medicinskih drama na malim ekranima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije