Žena iz Bosne i Hercegovine se utopila na ljetovanju u Herceg Novom

Radiosarajevo.ba
Žena iz Bosne i Hercegovine se utopila na ljetovanju u Herceg Novom
Foto: Turistička organizacija Herceg Novi / Herceg Novi

U 18 sati i 45 minuta na plaži kod Hunguest hotela Sun resort na Toploj, u Herceg Novom, utopila se 72-godišnja državljanka BIH, potvrdili su Radiju Jadran u hercegnovskoj policiji.

Iz službe Hitne pomoći su utopljnicu prebacili u Opštu bolnicu Meljine. Na internom odjeljenju su mogli samo da konstatuju smrt, najvjerovatnije usljed infarkta ili moždanog udara.

Kako nam kažu, starija gospođa je bolovala od dijabetesa, a prethodnoh se dana, po pričanju komšinice koja je bila sa njom, žalila na zdravstvene tegobe.

Kupanje u moru za nju je bilo kobno, kao i za još troje starijih utopljenika proteklih sedam dana, navode ljekari sa internog odjeljenja Bolnice Meljine.

Prema njihovim navodima, ne pamte da je kao ovog ljeta bilo toliko slučajeva utapanja starijih ljudi u Herceg Novom. Zato apeluju na sve, pogotovo one starije dobi, da budu kritičniji i obazriviji prema sopstvenim mogućnostima, da redovno koriste terapije, da izbjegavaju nagle ulaske u more, pogotovo u periodu od 10 do 17 časova, da paze na ishranu, piju dosta tečnosti, čajeve i limunade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije