Otkrivena pronevjera: Direktor firme prisvojio 160.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Otkrivena pronevjera: Direktor firme prisvojio 160.000 KM
Arhiv / Novac, ilustracija

Kantonalni sud u Bihaću osudio je Zihada Jašaragića (44), direktora privrednog društva društva "Safebus" iz Bosanske Krupe na tri godine zatvora zbog krivičnog djela zloupotrebe položaja, a Seada Patkovića (45) na jednu godinu zatvora zbog pomaganja u izvršenju tog krivičnog djela.

Jašaragiću je presuđeno da je iskoristio svoj službeni položaj tako što je u svojstvu zajmodavca, sa Patkovićem kao zajmoprimcem, zaključio ugovor o pozajmici kako bi imao pravni osnov za isplatu novčanog iznosa sa poslovnog računa firme.

U ugovoru je naznačeno da je Patković dužan novac vratiti u roku od 24 mjeseca, nakon čega je na njegov račun sa poslovnog računa privrednog društva "Safebus" isplaćen novčani iznos od 160.000 maraka.

Evo koliko iznose akcijske cijene za osam letova iz Mostara prema Barceloni, Milanu, Stockholmu...

Evo koliko iznose akcijske cijene za osam letova iz Mostara prema Barceloni, Milanu, Stockholmu...

Potom je 8. januara 2019. godine s Patkovićem zaključio novi ugovor o pozajmici, kao fizičko lice i zajmoprimac, na osnovu kojeg je Patković njemu pozajmio novac, te ga uplatio na lični račun Jašaragića.

Na taj način je prouzrokovao štetu privrednom društvu "Safebus", a sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u pomenutom iznosu. Presudom je od Jašaragića oduzeta i protivpravna imovinska korist u iznosu od 160.000 maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije