Vozači, oprez: Kolona od Ostrošca prema tunelu Crnaja

0
Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Kolona od Ostrošca prema tunelu Crnaja
Foto: Čitatelj / Gužva ispred tunela Crnaja

Zbog radova na tunelu Crnaja od ranog jutra gužve su. Čitatelj portala Radiosarajevo.ba poslao je fotografiju kakvo je jutros stanje.

Kolona se formirala od Ostrožca, prema Crnaji. 

Brojni naši sugrađani koji su krenuli prema jugu zemlje, da li u Hercegovinu ili na obalu Jadranskog mora naišli su na velike gužve.

Radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja, na magistralnom putu M17 između Konjica i Jablanice, počeli su 8. februara ove godine.

Isti režim saobraćaja u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) ostao je i u junu, tokom dana naizmjenično propuštanje vozila, a u noćnim satima potpuna obustava saobraćaja (od 23 sata do 4.30 sati).

Također, aktivnosti na rekonstrukciji tunela Crnaja odvijaju se brže od planiranog pa je Javno poduzeće Ceste Federacije BiH zatražilo produženje radova u tunelu Crnaja sa istim režimom do 30. juna, kako bi se od 1. jula omogućio dvosmjerni promet kroz tunel svakog dana od 5 do 20 sati.

“Od 1. jula pustit ćemo potpuno, znači dvosmjerno, saobraćaj kroz tunel svakog dana od 5 do 20 sati, čime će se spriječiti zadržavanje i zastoji pred tunelom ne samo u ključnim mjesecima turističke sezone, kada se i očekuje najveći promet na ovoj magistralnoj cesti, već i nakon tog perioda", kazao je svojevremeno za Radiosarajevo.ba direktor Cesta Federacije BiH Ljubo Pravdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije