Saznajemo: Disciplinski postupak protiv djelatnice Opće bolnice koja je vrijeđala pacijentkinju

12
A. S.
Saznajemo: Disciplinski postupak protiv djelatnice Opće bolnice koja je vrijeđala pacijentkinju
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Opća bolnica u Sarajevu

Crna hronika je danas objavila snimak iz Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, a u kojem se vidi kako, dama koja se predstavlja kao pomoćnica prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, napada pacijenticu.

Pacijentica iz Sarajeva se požalila na to što pomoćnica prof. dr. ismeta Gavrankapetanovića uvodi druge pacijente preko štele.

Nakon burne rasprave je pokušala oduzeti telefon pacijentici koja ju je snimala.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Portal Radiosarajevo.ba je potražio reakciju od prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, koji je potvrdio da će protiv djelatnice Opće bolnice biti pokrenut disciplinski postupak.

"Uprava Opće Bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" nakon što je objavljen snimak u medijima o neprimjerenom ponašanju naše uposlenice, upućuje duboko izvinjenje pacijentici.

Generalna politika i opredjeljenje naše ustanove jeste maksimalna posvećenost i jednak tretman svih pacijenata, te će u skladu sa takvim opredjeljenjem, prema uposlenci koja je svojim ponašanjem narušila ugled institucije biti pokrenut disciplinski postupak i poduzete mjere previđene važećim propisima, a u skladu sa kodeksom ponašanja i odgvornosti uposlenih.

Još jedanput se u ime uposlenih izvinjavamo pacijentici i naglašavamo našu odlučnost da nastavimo raditi u najboljem interesu naših građana koji potraže pomoć u Općoj bolnici", istakao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.

Šta se sve dešavalo pogledajte na snimku:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije