Općina u BiH mijena ime: Vratit će stari naziv od prije 716 godina

/ Komentari (22)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Guest

Promjenite ime i Livna u Hlivno. Sklonite ustaška obilježa Herceg Bosne u Zapadno Hercegovackom kantonu jel pored Hrvata žive i Bošnjaci i Srbi koji su u prošlom ratu istrebljeni Hdz politikom.

Objektivan i nepristran

Sta god zavrsava na "luk" treba mijenjat. Zato sto za to postoje nasi izrazi i nasa imena, a turcizmi nam ne trebaju. Civiluk je vjesalica, dunjaluk je svijet, kundurdziluk je obucarstvo, tako je i Citluk Brotnja i istina je da ga stanovnici tako i zovu.

Ako

Čitluk je turska reč, šta ne?

Komentar

Pokrenino inicijativu da se mijenjaju okupatorska imena: Ilijaša i Bosanskog Petrovca.

Bravo

Lijepe riječi su ukras!

Stara narodna kaze..

..sletio sam na aerodrom u Citluku***

Objektivan i nepristran

Lijepe riječi su ukras!

Bravo

Redakciji Radio Talibanije očito smetaju komentari o ukidanju otomanskih imena. “Gospodo”, nadam se da vas guši! Bit će toga još!

anonimno

zvaćese Čitluk

Stern

Bogu hvala!Ne znam sto se cekalo do sad .Turskim nazivima nema mjesta u herceg bosni..Mislio sam da ce kad i Tomislavgrad promijeni ime duvno. I Sarajevo bi trebalo u Erhoben vratiti Aziji nije mjesto u evropi.

Besposlen pop i jarće ....

Šta sve budalama neće pasti na pamet. Ako je ime mjesta, kako će se zvati jedini problem, onda oni žive ko bubreg u loju. Aferom ako je to tako.

Nina

Svi idu naprijed a ovi se vracaju y praistorijsko doba za tog doba i jesu

Hahaha

>>Redakciji Radio Talibanije očito smetaju komentari o ukidanju otomanskih imena. “Gospodo”, nadam se da vas guši! Bit će toga još! ka Bravo < Blagoje li ga tebi.

gazi turke

SJEME IM SE ZATRLO!

Meho

Pa i priliči za jedno selo da se zove brotnjo, iako istina malo vulgarno zvuči

Boom

sletio sam na aerodrom u Citluku*** ka Stara narodna kaze..<< I rekli su mi tu ćeš vidjeli Gospu Mariju

Citluk

Nepotreba komplikacija..

BosanEro

Odavno je trebalo izbaciti sve turcizme, germanizme i arapske rijeci iz naseg lijepog Bosanskog jezika. Za rijeci koje se ne mogu direktno prevesti uvijek se moze pronaci inacica u jeziku drugih slavenskih naroda. Mslim to jeste dio nase istorije ali isto tako jeste simbol kolonijalizma tj. da drugi narod asimiliras u sopstvenu kulturu, jezik, vjeru itd. Pa onda druga treca... generacija brani nametnute kulturne vrijednosti kao sopstvene. volimo i njegujmo nas izvorni Bosanski jezik.

Veles/Velez

***

Duduk

Sta god zavrsava na "luk" treba mijenjat. Zato sto za to postoje nasi izrazi i nasa imena, a turcizmi nam ne trebaju. Civiluk je vjesalica, dunjaluk je svijet, kundurdziluk je obucarstvo, tako je i Citluk Brotnja i istina je da ga stanovnici tako i zovu. ka Objektivan i nepristran A kako onda da zovemo beli(il bijeli) i crveni luk tikvo prazna

Dudek Krivousti Njofra

Čitluk je od čifluk....smeta...ali brotnjo je patarensko

A.A.A

Zar je bitno kako se selendra *** zove he he he isti *** kamenjari ko kamenjari...

/ Najnovije