Hapšenje internet jurišnika: Iz Tužilaštva se oglasili o slučaju Jasmina Mulahusića

4
Radiosarajevo.ba
Hapšenje internet jurišnika: Iz Tužilaštva se oglasili o slučaju Jasmina Mulahusića
Foto: Pressmedia.ba / Jasmin Mulahusić

Jasmin Mulahusić (1976.), tzv. "internet jurišnik" predat je danas u nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni Mulahusić, predat je Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog u istrazi koju vodi Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

Prema prikupljenim podacima, navedeni osumnjičeni je bio u fokusu interesa sigurnosnih službi stranih zemalja i dovodi se u vezu sa osobama bliskim terorističkoj organizaciji Al Kaida i drugim terorističkim organizacijama.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

"Radi se o vrlo kompleksnim istražnim aktivnostima, koje prevazilaze pitanja državne sigurnosti BiH.

S obzirom da određeni politički subjekti u BiH pokušavaju relativizirati pitanje uhićenja navedenog osumnjičenog, Tužiteljstvo BiH ih poziva da se suzdrže od neprimjerenog ponašanja i otvorenih pritisaka na pravosuđe, što može imati štetne posljedice po međunarodni ugled Bosne i Hercegovine, u oblasti sigurnosti i borbe protiv terorizma", poručuju iz Tužilaštva.

Navedni osumnjičeni evidentiran je i od strane istražnih organa drugih zemalja, što je rezultat zajedničkog rada u borbi protiv spriječavanja međunarodnih terorističkih aktivnosti, dodali su.

Policijski službenici Granične policije BiH su 4. septembra u 18.30 sati, na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod, po naredbi Tužiteljstva BiH uhapsili državljanina Luxembourga Jasmina Mulahusića.

Graničnim provjerama je utvrđeno da se spomenuta osoba potražuje od Tužiteljstva BiH zbog počinjenog kaznenog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti te odavanje tajnih podataka.

Ovaj internet-jurišnik rodom iz Zavidovića, s adresom prebivališta u Luksemburgu, poznat je po otvorenim napadima i montažama protiv brojnih političara, poput Elmedina Konakovića, Fahrudina Radončića, lidera NiP-a i SBB-a, do Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke, ali i brojnih drugih političara, a posebno su izraženi napadi na novinare. Tužilaštvu BiH je do sada saslušalo na desetine svjedoka, koji su bili i još su žrtve Mulahusićevih montaža i podvala. Osim Mulahusića, Tužilaštvo provjerava i sve druge osobe koje na društvenim mrežama javno vrijeđaju i napadaju novinare, a povezane su s njim. Podsjećamo da se Malahusić pominje i u Izvještaju Alžirske vlade podnijetom Odboru Vijeća sigurnosti UN uspostavljenom shodno rezoluciji 1267 (1999).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije