Bosanci koji žive u Finskoj 'zaglavljeni' u Hrvatskoj: "Tražimo pomoć cijelog Balkana"

3
Radiosarajevo.ba
Bosanci koji žive u Finskoj 'zaglavljeni' u Hrvatskoj: "Tražimo pomoć cijelog Balkana"
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Na Facebook stranici Granični prijelaz Maljevac objavljen je apel bh. državljanina koji živi u Finskoj. Adinu Hodžiću je na putu za našu zemlju nestao pasoš.

Njegov poziv za pomoć prenosimo u cjelosti:

"Tražimo pomoć cijelog Balkana. Molim vas pomoć jer sam u jako nezgodnoj situaciji.

Dodik ponovo negirao genocid i Bošnjake nazvao muslimanima: "Mogu da žive na 25 posto teritorije"

Dodik ponovo negirao genocid i Bošnjake nazvao muslimanima: "Mogu da žive na 25 posto teritorije"

Ja, žena i dvoje djece putujemo iz daleke Finske u BiH, jučer smo iz Mađarske na ulazu u Hrvatsku u mjestu Beli Manastir na benziskoj ostali nažalost bez novaca i bez dokumenata.

Torbica sa dokumentima je ispala sa auta, iz auta, ukradena, više toga je upitno ali nakon 1 km vožnje sam prijmetio da je nemam u autu, vratio se, ali nema je, torbica je nestala na toj ili kod te benziske.

U torbici smo imali veću svotu novca, kartice, vozačka, Bh. i Finske pasoše, uglavnom sve. Mi nemamo gdje jer smo ostali bez svega, ne daju nam u BiH ući na granici, a ne možemo se vratiti u Finsku kad moramo dokumente riješiti.

Mogima smo pisali i niko nam ne odgovara pa molim vas da vi objavite na svojoj stranici jer vas puno ljudi prati, možda se javi slučajni pronalazač torbice da nam bar dokumente vrate da možemo kući u Bosnu.

Znači tražimo samo naše dokumente, dva Finska i jedan bh. pasoš.

Sutra ću vidit sa bh. ambasadom u Zagrebu, ali djeca imaju strane pasoše i teško da mogu odmah dobit. Moje ime je Hodžić Adin. Ako neko nađe torbicu ili ima neku informaciju neka mi javi na Viber broj +358400590694.

Mi se trenutno nalazimo u Hrvatskoj u mjestu Beli Manastir, prijavili smo to, Hrvatska policija je obavila šta je morala, i smjetila nas je u neki apartman da imamo gdje spavat i hvala im puno na tome", napisao je Adin Hodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije