Mandić o bh. rukometašima: Svijet će upoznati onu BiH o kojoj većina nas sanja

Radiosarajevo.ba
Mandić o bh. rukometašima: Svijet će upoznati onu BiH o kojoj većina nas sanja
Foto: Facebook / Srđan Mandić

Večeras, rukometni Zmajevi ispisat će historiju svoje zemlje. Šta god da se desi mi ćemo biti ponosni na njih, moramo biti.

Naša reprezentacija upisat će prvi nastup na evropskim prvenstvima. To će se dogoditi na parketu trondhajmske dvorane Spektrum, čiji će kapacitet od 8.000 mjesta gotovo sigurno biti popunjen.

Ministar komunalne privrede Kanton Sarajevo Srđan Mandić napisao je na svojoj Facebook stranici zašto voli naše rukometaše.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

Zašto volim naše rukometaše❤️

Kada večeras izađu na teren u Trondhajmu, Ivan, Mirsad, Dejan, Nikola, Benjamin, Vladimir, Josip, Senjamin, Marko, Mirko, Alen, Ibrahim, Nebojša, Dino, Srdjan... , svijet će upoznati onu Bosnu I Hercegovinu o kojoj većina nas sanja, zemlju uspjeha, ljubavi i poštovanja.

Međutim, pitanje je da li njihova zemlja, ovakva kakva jeste, zasluzuje ove prinčeve. Sjećam se juna 2016, kada sam otišao da ih posjetim u jednom sarajevskom hotelu, pred revanš susret protiv velike Švedske. Često se pitam koje rituale sportisti imaju pred sam izlazak na teren, ali ono što je sigurno da barem traže mir i koncentraciju. Daleko od toga, ja sam reprezentativce Bosne i Hercegovine zatekao na recepciji jer su prethodno izbačeni iz soba zato što neko ko je trebao, nije platio račun. Švedski rukometaši su ih sa nevjericom posmatrali prolazeći kraj njih na popodnevni odmor. Naveče, u Skenderiji su odigrali neriješeno sa svjetskom velesilom. Nikada nisu kukali, iako jedni drugima stavljaju bandaže, led na oteknuta koljena. I, uvijek su tu, da, kako oni to vole reči, ostave srce na terenu.

Imam veliku privilegiju i čast da ih poznajem, da su mi i više od prijatelja. To su moji drugovi i ja ih volim. Znam koliko su žarko željeli jos jednom na veliko takmičenje, jer ne zaboravimo i to - oni su jedini bh nacionalni tim koji se plasirao i na svjetsko i na evropsko prvenstvo. Znam koliko su bili očajni jer je neka birokratska neznalica upropastila priliku da, nakon sjajnih kvalifikacija, igraju baš protiv Norvežana za plasman na SP. Nalaze se u teškoj grupi i šanse su minimalne.

Ali, ja sanjam.. .

Sanjam da će Prce bar u jednoj tekmi biti onakav kao protiv Danske, Islanda, Češke, nepobjediv. Da će Ivo izvući opet neki nemoguć šut za pobjedu. Da će Pana i Dejo konačno dokazati svijetu ono što mi dugo znamo, da su među najboljim desnim bekovima u Evropi, da će blizanci Burići postati svjetska senzacija ...

Ja ću da sanjam, kao što ću i dalje da sanjam onu zemlju sa početka ove priče, a vi, drugari moji, uzivajte u narednim danima. Došli ste na veliku scenu, među najbolje, gdje i pripadate. Uzivajte radeći ono što najviše volite - igrajte rukomet. Ništa drugo nije vazno, samo se opustite i uzivajte. Vi ste veliki ljudi, veliki pobjednici, veliki šampioni. Volim vas puno ❤️❤️❤️

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije