Susret na Grbavici donio sjajan nogomet: Željezničar u derbiju kola do novih bodova

Radiosarajevo.ba
Susret na Grbavici donio sjajan nogomet: Željezničar u derbiju kola do novih bodova
Foto: D. H. /FK Željezničaramir Hajdarbašić / Derbi susret na Grbavici donio zanimljiv nogomet

Derbi susret trećeg kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Borca donio je kvalitetan i sadržajan nogomet, sa mnogo gola, a svi su postignuti u drugom poluvremenu.

Nakon 90 minuta bespoštedne borbe, Plavi s Grbavice su na svom praznom stadionu, zbog strogih COVID-19 mjera Nogometnog saveza BiH, opravdali ulogu lidera i slavili pobjedu od 2:1 i time osvojili svih devet mogućih bodova u prva tri kola.

Krenimo redom.

Prvo poluvrijeme

U 16. minuti, Borac je izveo uigranu akciju nakon prekida, ali Lukić je sa šest-sedam metara povratnu loptu poslao preko gola.

Igrala se 26. minuta kada su Plavi propustili sjajnu priliku. Štilić je sve sam uradio, savladao je i Pavlovića, ali je njegov udarac na gol-liniji zaustavio Jovanović.

U finišu prvog dijela, puleni trenera Amara Osima stvarali su veći pritisak, ali se mreža gostiju iz Banje Luke nije zatresla.

U prvom poluvremenu požutjeli su Ilić iz Željezničara i Danilović iz redova Borca.

Drugo poluvrijeme

Plavi su na najbolji mogući način otvorili drugo poluvrijeme.

Igrala se 49. minuta kada je Janičića je lopta pogodila u ruku nakon šuta Juričića. Sudija Sivac je pokazao na bijelu tačku.

Siguran "sa kreča" bio je Semir Štilić. Na semaforu je pisalo 1:0 za Željezničar.

Ubrzo je na semaforu pisalo - 1:1. Danilović je nakon kontre u 55. minuti pogodio za 1:1.

No, na treći gol u drugom poluvremenu nismo dugo čekali. Svega šest minuta kasnije (61. minuta) Željezničar je poveo sa 2:1.

Nakon dobre akcije, Alispahić je majstorski asistirao petom, a veznjak Plavih Mujezinović je postigao treći gol u novoj sezoni.

Prije gola Željezničara, Borac je mogao do preokreta, ali se Vranješ nije najbolje snašao u sjajnoj prilici.

Lendrić je u 76. minuti imao sjanu priliku da poveća vodstvo Željezničara na 3:1, ali njegov lob je otišao pored gola gostiju.

Vranješ je u 82. minuti ponovo imao dobro priliku, ali je loptu glavom poslao pored gola

Do kraja susreta, koji je produžen više od šest minuta, rezultat se nije mijenjao, pa su tako nogometaši Željezničara postali jedini tim sa sve tri pobjede u prva tri kola. 

Derbi i na Pecari

Večeras se na stadionu Pecara u Širokom Brijegu igra još jedan derbi Premijer lige BiH, u kojem domaći tim dočekuje raspoloženi Velež, koji je u nedjelju na svom stadionu u Vrapčićima nadigrao Zrinjski sa 2:0.

U slučaju pobjede Širokog, tim s Pecare bi se izjednačio na tabeli po broju bodova sa Željom.

Susret se igra od 19 sati.

Šampion BiH, FK Sarajevo, sutra (srijeda) od 17 sati na Koševu dočekuje Tuzla City.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije