Goran Čerkez o zabrani zastavi s ljiljanima na stadionu u Zenici

9
Radiosarajevo.ba
Goran Čerkez o zabrani zastavi s ljiljanima na stadionu u Zenici
Foto: Radiosarajevo.ba / Čerkez o zabrani zastavi s ljiljanima na stadionu u Zenici

Goran Čerkezpomoćnik federalnog ministra zdravstva, bio je gost Federalne televizije gdje je govorio o aktuelnim temama, među kojima je bilo i zabrana donošenja zastava na utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine.  

Kada je riječ o zabrani zastave sa ljiljanima na stadionu, Čerkez pojašnjava da je to iskrivljavanje svega onoga što se reklo.

"Nikakve veze, pogotovo federalni Krizni stožer, nema s tim. Odobrenje i propozicije za odigravanje utakmice se daju na kantonalnom nivou. Naravno, kolege su sigurno slijedile i federalne upute koje nije donio Goran Čerkez, nego 17 ljudi koji sjede u Kriznom štabu.Često zbog mog prenošenja stavova Kriznog štaba mnogi misle još uvijek da u ovoj zemlji jedna osoba donosi nekakve naredbe.

SIPA objavila nove informacije o akciji 'Black Tie 2': Otkrili koliko su novca 'blokirali' u bankama

SIPA objavila nove informacije o akciji 'Black Tie 2': Otkrili koliko su novca 'blokirali' u bankama

Inače, Krizni stožer ne donosi uopšte naredbe. On daje preporuke Vladi Federacije koja donosi naredbe, a kasnije se informiše i federalni Parlament. Dakle, naša preporuka je bila, s obzirom da nije bilo priče o COVID dokumentima na stadionu, da se određeni rekviziti, poput truba, duvačkih instrumenata ili zastava, ne unose.

Pogotovo što naši navijači rijekto prave razmak i rijetko poštuju te mjere, gdje bi sigurno moglo doći do raspršivanja virusa. Ovo je respiratorni virus, pa čak i glasno navijanje proizvodi sprej. Jednostavno se virus prenosi na taj način. Dakle nikakve to veze nema ni sa Kriznim stožerom ni sa Goranom Čerkezom. Pogotovo što se radi o zastavi koja je bila zakačena na ogradi. Ja sam danas zvao Fudbalski savez, oni su demantovali čak i da je sklonjena zastava, jer nema razloga da nijedan transparent ili zastava koja fiksno stoji, bude pomjerena sa stadiona", pojasnio je Čerkez za FTV.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije