Cristiano Ronaldo uvrijedio Saudijce, traže deportaciju: 'To je zločin'

2
Radiosarajevo.ba
Cristiano Ronaldo uvrijedio Saudijce, traže deportaciju: 'To je zločin'
Foto: EPA - EFE / Cristiano Ronaldo

Jedna vulgarna gesta, koju nije napravio prvi put u karijeri, ali nikad nije dobila toliko medijske pozornosti kao sada, mogla bi Cristiana Ronalda koštati angažmana u Saudijskoj Arabiji.

Hvatanje za genitalije nakon svađe s navijačima, koji su mu skandirali "Messi, Messi" u utakmici protiv Hilala, žestoko je uvrijedilo Saudijce.

Mnoštvo njih u srijedu je pohrlilo na društvene mreže i pridružilo se pozivima na deportaciju 38-godišnjeg Cristiana Ronalda. Stvar je otišla toliko daleko da je advokatica Nouf bint Ahmed na Twitteru obznanila kako će saudijskom Državnom tužiteljstvu podnijeti kaznenu prijavu.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

U njoj će, najavila je, Ronalda prijaviti za zločin protiv javne nepristojnosti, što u slučaju stranih državljana kao kaznu podrazumijeva hapšenje i deportaciju.

"Ne pratim sport. Čak i ako su gledatelji isprovocirali Ronalda, on nije dobro reagovao. Njegovo ponašanje je zločin. Podnijet ćemo prijavu tužiteljstvu", objavila je Bint Ahmed.

Televizijski komentator Mohamed al Anzi stao je u odbranu igrača s tvrdnjom da se uhvatio za genitalije jer je "primio nezgodan udarac tokom utakmice", no čini se da javnost nije baš povjerovala u tu verziju priče.

Novinar Ozman Abu Bakr njegov je potez nazvao "nemoralnom i nepristojnom gestom" te poručio da bi Nogometni savez Saudijske Arabije trebao momentalno raskinuti ugovor.

O Ronaldovom se potezu sinoć satima raspravljalo u Action ya Dawri, najpopularnijoj sportskoj emisiji u zemlji, pišu Sportske novosti

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1648441528245948421[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije