Haris Pašović: Podijeljen svijet, pun predrasuda, pozvali smo na razumijevanje

Radiosarajevo.ba
Haris Pašović: Podijeljen svijet, pun predrasuda, pozvali smo na razumijevanje
EPA / Nastup na Eurosongu
"Ovo je bilo prvi put da se u velikom međunarodnom kontekstu čuje glas BiH u vezi sa epskom izbjegličkom dramom koja potresa Evropu".

Nakon sinoćnjeg kvalitetnog nastupa u prvom polufinalu na Takmičanju za pjesmu euroviziju, koji ipak nije prepoznat kao vrijedan Finala Eurosonga, na svojoj Facebook stranici oglasio se Haris Pašović.  Podsjetimo, Pašović je osmislio scenski nastup naše ekipe kroz koji je tematizirana izbjeglička drama koja potresa Evropu. Snažna poruka možda je bila nešto što mnoge evropske uši nisu željele slušati... U rubrici Ja misli,  prenosimo status Harisa Pašovića:  

Naši predstavnici na Eurosongu 2016 dali su sve od sebe i imali odličan nastup. Dalal, Deen, Ana Rucner, Jala i Almir Ajanović učinili su najviše što su mogli – angažovali sponozore, u potpunosti finansirali sve, (čak i troškove BHRT-a), i radili naporno i vratili BiH nakon tri godine u evropsku televizijsku zajednicu sa pjesmom “Ljubav” koju su pjevali na jeziku naroda BiH.

Također, ovo je bilo prvi put da se u velikom međunarodnom kontekstu čuje glas BiH u vezi sa epskom izbjegličkom dramom koja potresa Evropu.

Jedan podijeljen i često agresivan svijet pun predrasuda, pozvali smo na ljudsko razumjevanje.

Voljeli bismo da smo se plasirali u finale.

Bili smo jedna od najsiromašnijih ekipa; sa gotovo uništenom BHRT koja je nokautirana u međunarodnom kontekstu i bez ikakve promocije (nismo imali čak ni osobu za javne komunikacije).

Ono u čemu jesmo uspjeli je to da je BiH viđena u međunarodnom televizijskom kontekstu, ne kao obično - kao zemlja političkog sukoba i ekstermizma - nego kao zemlja talenta, ljudske ljepote, znanja i društvene svijesti. To je učinila jedna mala grupa umjetnika, i to jeste podvig.

Hvala svima na velikoj i divnoj podršci koju smo imali!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije