Okus djetinjstva: Sedam specijaliteta Jugoslavije za koje danas rijetko ko zna

/ Komentari (15)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Guest

Barem su znali što jedu,uskoro će jesti bube i hranu iz 3D printera

Guest

Barem su znali što jedu,uskoro će jesti bube i hranu iz 3D printera

KKPM

Kakve veze ima Jugoslavija sa ovim jelima koja se jedu u cijelom svijetu. Vi koji ovo pišete ste očito odrasli na kavijaru. Pa i danas se jedu sva ova jela na isti način. Ponekad se pitam gdje to vi živite ? E što ne mogu supe na viljušku u pm.

Potpuno se slažem, ja sam juče pravila poriluk, au

>>Kakve veze ima Jugoslavija sa ovim jelima koja se jedu u cijelom svijetu. Vi koji ovo pišete ste očito odrasli na kavijaru. Pa i danas se jedu sva ova jela na isti način. Ponekad se pitam gdje to vi živite ? E što ne mogu supe na viljušku ***

e oplakah

Naime bilo bi smijesno da nije zalosno. Kad vec prenosite clanak sa hrvatskog portala (ne bih da komentarisem sadrzaj clanka), onda bar ne izmisljajte gluposti. Izbacili ste tri "specijaliteta" u kojima je svinjetina, pa mogli ste po tom principu i cetvrti u kom je svinjska mast, a ne umjesto masti pisati maslac, jer kruh se mazao i maze mascu i posipa alevom paprikom. Ne ide vam ni taj prevod bas od ruke, mi ne kazemo vilica nego viljuska, umjesto slanina ne mozete reci suho meso, tri zlice masti nije isto sto i tri kasike ulja, a ako vec prevodite, onda budite i dosljedni, ne moze u istom tekstu i zlica i kasika kao kod vas... i tako dalje...

Boki

***

Nadimak

Pa kakvi idioti rade na ovom portalu to nije normalno

Ivan

Zaboravili ste kruh i mast i napomenuti da su ljudi imali veći izbor hrane i da su si mogli priuštiti što su htjeli i da mahune i sva variva su se kuhale sa mesom ,ništa nije bilo bez mesa

Bosanac

***

Sanja

To smo jeli i bili puno zdraviji, mršaviji nego ova današnja djeca...Koja jedu pice, proizvode iz pekare, paštete...

Dubravko

Ispravak. Nije bio hljeb (kruh) sa maslacem nego sa svinjskom mašću. Može i sa maslacem, ali je mast bila jeftinija i dostupnija. Pa na to slatka crvena mljevena paprika.

Ravnogorac

U Originalnlj verziji stoje i pihtije iliti hladetina. Prste da olizes. Ali u mladomuslimanskom rezervatu je svinjetina zabranjena.

Nena

Pa sramilj smo se naseg a tude smo prigrlili i danas napravim sva ova jela osim tripica jjih ne volim

Babaroga

Zbilja ne kužim gdje vi živite. Osim možda broja 1, sve ostalo se i dalje i kuha i jede

Hahah

Jeste prepisali clanak nekog portala iz hrvatske. A clanaka sam po sebi je nigdje veze.

/ Najnovije