Meteorolozi najavili pljuskove: Evo u koje dijelove BiH stiže promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili pljuskove: Evo u koje dijelove BiH stiže promjena vremena
Arhiv / Meteorolozi najavili promjenu vremena

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 13; Bihać, Gradačac 19; Bijeljina, Prijedor, Tuzla 20; Bugojno, Doboj, Sanski Most, Sokolac 21; Banja Luka, Sarajevo 22; Livno 23; Grude 24; Trebinje 25; Mostar, Zenica 26 stepeni; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 5 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme, ponegdje uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ili krajem dana lokalni pljuskovi se očekuju u istočnim, jugoistočnim, jugozapadnim područjima Bosne i ponegdje u istočnim područjima Hercegovine. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 27 do 32, na jugu od 34 do 40 °C.

Miletić o potezima Trojke: Kao da im je neko "sihire bacio", zar je fotelja toliko vrijedna?

Miletić o potezima Trojke: Kao da im je neko "sihire bacio", zar je fotelja toliko vrijedna?

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 32 °C.

Dok se na internetu raspravljalo o tome šta su "pasje vrućine" - Sladić odgovorio

Dok se na internetu raspravljalo o tome šta su "pasje vrućine" - Sladić odgovorio

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Jutarnji sati će biti ugodniji, dok bi u nastavku dana, usljed visokih temperatura, kod osjetljivih osoba moglo doći do izraženijih tegoba, stoga je preporučljivo suzdržati se od jačih fizičkih aktivnosti i po potrebi reducirati boravak na otvorenom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i vrućine.

Objavljena je prognoza do utorka:

U nedjelju 03.07.2022., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavino se očekuju u centralnim, istočnim, zapadnim područjima Bosne, na sjeveru i istoku Hercegovine. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 28, a dnevna od 30 do 36, na jugu do 40 °C.

U ponedjeljak 04.07.2022., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim, istočnim područjima Bosne i u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 33 do 39 °C.

U utorak 05.07.2022., sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 29 do 35, na jugu do 40 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije