Kako mobitel zaštititi od pregrijavanja?

0
Radiosarajevo.ba
Kako mobitel zaštititi od pregrijavanja?
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Prosječna osoba na mobitelu dnevno provede čak četiri sata i deset minuta. Mobitel je očito bitna stavka u našim životima stoga očekujemo da uvijek radi optimalno. 

Jedan od problema s kojima se možete suočiti prekomjerno je zagrijavanje mobilnog uređaja i zato je dobro znati kako zaštititi tu dragocjenu napravu.

Najbolje što možete učiniti je spriječiti da uopće dođe do pregrijavanja, a to možete tako što ćete izbjeći nekoliko čestih pogrešaka kod upotrebe.

Potvrđeno: Na slobodu puštena tri muškarca koja su tvrdila da imaju informacije o nestaloj Danki (2)

Potvrđeno: Na slobodu puštena tri muškarca koja su tvrdila da imaju informacije o nestaloj Danki (2)

Ne koristite mobitel za vrijeme vrlo vrućih dana

Iako može zvučati očito, tokom vrućih dana izbjegavajte ostavljati mobitel na suncu ili u pregrijanom automobilu. Takve situacije najčešće se događaju nesvjesno, ako npr. ručamo na otvorenom i mobitel držimo na stolu ili ako fotografiramo na plaži.

Ne držite mobitel držite blizu laptopa, tableta ili drugog mobitela

U radnom okruženju često na okupu držimo sve alate koji su nam potrebni, poput računala, mobitela a ponekad i tableta, piše portal Direktno.

Ako se bilo koji od ovih uređaja zagrije, prenosit će svoju toplinu na druge uređaje u neposrednoj blizini, a to će im promijeniti temperaturu i dugoročno utjecati na učinak.

Ne držite mobitel u džepu

Vanjska temperatura i tjelesna toplina opasna su kombinacija za mobitel u džepu. Ne samo da će vam biti teško spriječiti pregrijavanje već ćete ga i jako teško ohladiti jednom kada se to dogodi.

Na mobitelu uvijek držite zaštitnu masku

Zaštitne maske mobitele štite od pada ili vanjskih oštećenja. Nažalost, nisu sve prikladne i za dovoljnu ventilaciju telefona.

Ukoliko primijetite da se mobitel pregrijava, dobro je ukloniti masku. Preporučuje se da to svakako činite dok je mobitel na punjaču.

Pogrešno punite mobitel

Problemi s baterijom i punjenjem obično su najčešći uzroci pregrijavanja mobitela.

Izbjegavajte klasične greške poput korištenja mobitela tijekom punjenja ili korištenja bilo kojeg generičkog punjača. Druga pogreška koja tijekom punjenja, koja može generirati više topline, je držanje mobitela ispod jastuka ili na površini koja mu ne dopušta pravilno prozračivanje.

Što učiniti kada se mobitel pregrije?

Ako ne radite gore navedene pogreške, a mobitel se i dalje zagrijava, možete isprobati i sljedeće:

  • Isključite ga i ostavite da odmara dok ne regulira temperaturu.
  • Postavite ga pored ventilatora ili u klimatizirano okruženje.
  • Nikada ga ne stavljajte u hladnjak da se ohladi jer nagle promjene temperature mogu dugoročno biti štetnije, a kondenzacija koja se može stvoriti iznutra oštećuje mobitel.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije