Sunday Stories - bend posebne energije

Radiosarajevo.ba
Sunday Stories - bend posebne energije

Sunday Stories počinju svirati zajedno od 2013. godine, a iza sebe imaju objavljen album i pozamašan broj turneja širom regije. Sastav čine: Nina Babić, Saša Ćirić, Mustafa Kurtalić i od nedavno Adi Avdić i Mirza Sijerčić.

Nova pjesma Dišem je promovisana danas, a napisala ju je Nina Babić, uz pomoć Saše Ćirića u muzičkom dijelu. Produkciju je radio iskusni Đani Pervan,  dok je spot po ideji Nine Babić režirao i producirao Eldar Muhić. Kompletnu koreografiju spota je radila Ena Kurtalić.

Nina Babić kaže da je za pjesmu Dišem bila inspirisana bojama, emocijama i momentima iz života. Na konstataciju da pjesma ima malo rokerskiji zvuk u odnosu na dosadašnji materijal, članovi Sunday Stories kažu:

Slažemo se da ima malo grublji zvuk, ali ne bi rekli da je neophodno rokerskiji. Ne bi da etiketiramo naš trenutni žanr generalno.

Definitivno će se uvijek osjetiti primjese jazza, rocka, popa pa čak i soul muzike kroz naš repertoar. Konkretno je veoma teško pričati o budućnosti, jer se nikad ne zna kod autorskog rada, šta će izaći iz mene, a potom aranžerski iz nas -  dodaje Nina.

Uz pjesmu Sehara s prvog albuma, ovo je jedina Sunday Stories pjesma na našem jeziku. Interesovalo nas je da li to znači da će biti ubuduće još takvih pjesama?

Prezadovoljni smo našim prvim albumom. Sretni smo kada ga slušamo i za taj period našeg rada, ne bi ništa mijenjali. Ipak, kako se čini, pjesme koje su trenutno u pripremi su sve na našem jeziku i sretni smo zbog toga
- kaže najiskusniji član benda, Mustafa Kurtalić Mute.

Za Sunday Stories nema stajanja - kažu da imaju dosta planova, među kojima je i koncert na poziv od jednog kultnog festivala, a pripremaju i novu pjesmu za studio i snimanje.

Pogledajte novi spot i pjesmu Dišem.


.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije