Ulaz besplatan / Sarajevo se vraća svojim korjenima: Veliki muzički festival u julu!

21. 05. 2019. u 13:46:00 N. Ka - F. Z.

Shares: 5362

U Sarajevu je danas, na press konferenciji u Domu mladih, predstavljen jedan od najvećih muzičkih festivala, ne samo u Bosni i Hercegovini već i u regionu, koji će se održati u Sarajevu od 26. do 28. jula uz besplatan ulaz! 

Za tri dana trajanja na festivalu će nastupiti 27 izvođača iz cijelog regiona. Bajaga i Instruktori, Zabranjeno Pušenje, Crvena Jabuka, Van Gogh, Hladno Pivo, Kiki Lesendrić i Piloti, Grupa Bolero, Regina samo su od nekih koji će nastupiti na ovom festivalu.

Adnan Mundžić, producent festivala, kazao je kako će se festival zvati Live stage.

"Svaku noć bi trebala nastupiti po tri benda, a u ponoć počinje dio sa elektronskom muzikom. Osim bendova i drugih nastupa, bit će i radionica i tribina. Sve festivalske aktivnosti su i potpuno besplatne, neće biti nikakve registracije ili slično, a to je zahvaljujući velikoj podršci javnih institucija i drugih sponzora. Nadam se da će događaj preživjeti prvu godinu, te da će postati tradicija. Svi koncerti i druga dešavanja bi trebala da traju do tri ujutro", rekao je Mundžić, koji je otkrio da se razvija i tzv. "cashless sistem", odnosno sistem bez gotovine i sve bi se trebalo plaćati elektronski sa specijalnim karticama.

Kiki Lesendrić iz Pilota poručio je da smatra da je ovo fenomenalna ideja.

"Ovdje smo svi mi kao klinci počeli. Festival u centru Sarajeva u centru ljeta! Ma to je početak jedne dobre priče", rekao je Kiki.

Dražen Žerić Žera je dodao da je lijepo da se Sarajevo vraća svojim korjenima: "Bitno je da se ova stvar događa na Skenderiji. Mladi će imati priliku da se pokažu. Odlična je ovo stvar za grad, ljeto je i nadamo se da će puno ljudi da dođe."

"Za nas je live stage izuzetna prilika. Dolazimo s novim albumom i dolazimo napokon sa jednom kompilacijom. Bit ćemo u dosta širokom sastavu, mozda nas na stage bude 15-20. Ovo mjesto je baš posebno, dolazili smo, vježbali, sastajali se... Sarajevo je idealan grad za raj i pravo mjesto za priču", kazao je Miroslav Bartulica iz grupe Bolero.

Bojan Jović iz After Affaira također se zahvalio na prilici. "Ovo je druga prilika kada je elektronska muzika uvrštena u oficijelni program. Elektronska muzika je jako bitna i za promociju turizma. Pozivamo sve da ostanu do kraja!"

Davor Ebner iz Regina kratko je kazao: "Bujrum svi dođite da se proveselimo!"

Aida Korostović iz Gradske uprave Grada Sarajeva kazala je kako im je zadovoljstvo biti dio organizacije ovakvog projekta: "Grad je odmah prepoznao bitnost ovog događaja. Cilj nam je da Sarajevo bude centar regiona."

Govorio je i Nermin Muzur iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo koji smatra da je ovo, i turistički, potencijalno jak projekt, a nadaju se da će postati prepoznatljiv u regiji te da će u budućnosti trajati dulje od tri dana.

Na pressu je govorio i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica koji je kazao da će MUP dati svoj doprinos da sve protekne u sigurnom okruženju. Amra Karahmetović, savjetnica načelnika Općine Novi grad Sarajevo: "Sarajevo se već dokazalo kao odličan organizator velikih događaja. Sretni smo što smo dio ovako velike priče - više nam treba ovakvih priča, a manje turobnih tema."


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA